Emmanuel Macron (Foto: PASCAL ROSSIGNOL / POOL / AFP) (Photo by PASCAL ROSSIGNOL/POOL/AFP via Getty Images)

Președintele Franței, Emmanuel Macron a lansat, de curând, la apă (dacă îmi permiteți) o serie de declarații care ar putea fi catalogate ca fiind unele destul de controversate. În urma regretabilelor incidente navale dintre Franța și Turcia, acesta acuză NATO de o suferință… cerebrală. De altfel, nu este prima oară când Emmanuel Macron face astfel de declarații, după cum chiar acesta amintește.

„Vă trimit la declaraţiile mele de la sfârşitul anului trecut cu privire la moartea cerebrală a NATO. Consider că este una dintre cele mai frumoase demonstraţii posibile”, a afirmat președintele Franței, Emmanuel Macron.

Cu toate astea, NATO ar fi deschis săptămâna trecută o investigație, în urma incidentului din 10 iunie, din Marea Mediterană, unde Turcia s-a opus controlului făcut de Alianţa Nord-Atlantică asupra vaselor ce ar fi fost bănuite că încalcă embargoul ONU asupra livrării armelor către Libia. O serie de nave turcești ar fi amenințat atunci că ar fi dispuse să deschidă focul.

Emmanuel Macron crede că situație prezentă este „intolerabilă”

„Atâta vreme cât vom continua, membri ai NATO, europeni, părţi interesate în acest subiect, să fim slabi în demersurile noastre sau lipsiţi de claritate, vom lăsa puterile necooperante să-şi facă jocul. Nu vreau ca în şase luni, un an, doi ani, să constatăm că Libia este în situaţia Siriei de astăzi”, a mai spus Emmanuel Macron.

Citește și: MAE, în discuții cu ambasadorul Iranului, pe tema presupusei sinucideri a lui Gholam Reza Mansouri

#News