Carantină Cartojani

Satul Cartojani, comuna Roata de Jos, județul Giurgiu, a intrat miercuri în carantină, după ce au fost confirmate 50 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Alte 60 de persoane vor fi testate în cursul zilei de miercuri, au anunțat autoritățile locale. Realitatea de Giurgiu anunță că explozia de infectări s-a produs după ce mai multe persoane au participat recent la un eveniment privat pe litoral, unde nu s-au respectat normele de distanțare socială și nu s-au purtat măști.

Autoritățile au solicitat sprijinul jandarmilor și polițiștilor pentru a limita la maximum deplasările cetățenilor și pentru monitorizarea strictă a zonei. Măsura de închidere a satului a fost luată în concordanță cu ultimele dispoziții ale primului ministru Ludovic Orban, care a solicitat tuturor instituțiilor cu atribuții de control sub coordonarea prefecților intensificarea acțiunilor de control, mobilizarea tuturor angajaților care au atribuții de control pentru a-și intensifica prezența în teren și pentru a-i sancționa pe aceia care nu respectă legea și regulile de protecție sanitară impuse prin actele normative care au fost emise de guvern, de ministere, agenții și de alte autorități ale administrației centrale.

Prim-ministrul României a reamintit autorităților locale că una dintre condițiile pentru reducerea riscului de transmitere a virusului este creșterea constantă a procentului din populație, a numărului de cetățeni care respectă regulile și care se protejează sau îi protejează pe ceilalți de răspândirea virusului. Ludovic Orban a mai cerut polițiștilor să sancționeze fermă orice cetățean care nu respectă legile.

Satul Cartojani nu este prima localitate care intră în carantină pentru evitarea răspândirii virusului SARS-COV 2. Reamintim că la sfârșitul lunii martie municipiul Suceava și alte opt localități din jurul orașului au fost închise de autorități. În cazul localităților carantinate transportul în comun se întrerupe, intră doar mărfuri și persoane care au activități economice, de securitate sau de administrație publică, iar la intrările/ieșirile din localitate Poliția și Armata verifică și controlează accesul în zona carantinată.

Citește și: Ludovic, pe mâna poliției

HashtagNews.ro