Ion Cristoiu

Publicistul Ion Cristoiu este de părere că în spatele ușilor închise lucrurile nu stau chiar atât de bine precum ne sunt prezentate. Într-un articol publicat pe cristoiubog.ro, acesta dezvoltă teoria potrivit căreia excusia de la Bruxelles ar fi servit, printre altele, și campaniei electorale întreprinse de PNL.

Mai mult decât atât, Ion Cristoiu este de părere că, deși președintele Iohannis a declarat că cele „patru nopți și patru zile” ar fi fost încununate cu succes, în realitate, rolul acestuia nu ar fi fost altul decât cel al unui „cărător de servietă”.

„Declaraţia debutează cu o minciună, nedemnă nu doar de un şef de stat, dar şi de un profesor de Fizică:

Au fost patru zile şi patru nopţi de negociere pentru ca România să obţină suma respectivă.

Lăsînd să se înţeleagă că Summitul a durat atîta pentru că Klaus Iohannis, în numele României, a zis nu şi nu, nu mă las pînă nu-mi daţi peste 80 de miliarde de euro.

Urmează apoi un text care poate fi considerat fără riscul de a greşi o contribuţie a preşedintelui la campania electorală a Guvernul PNL.

Klaus Iohannis a fost surprins la summit cărînd cu el o servietă de strîngător de impozite. Impresia lăsată de acest discurs electoral a fost cea de ins care i-a adus lui Ludovic Orban de la Bruxelles în vederea alegerilor din acest an banii de care Guvernul are nevoie pentru a le cîştiga. Nimic despre temele mari discutate la summit, nimic despre ce şi-a propus România să obţină şi ce a obţinut după summit.

Dacă nu l-ai fi văzut în poze cu servieta în care parcă îi pusese nişte sendivuşuri nevastă-sa, să aibă şi el ce îmbuca prin străinătăţuri, ai fi crezut că Klaus Iohannis nici n-a fost la summit”, declară jurnalistul Ion Cristoiu pe blogul său.

Citește și: Gabriela Firea: Avem nevoie de un program național de donare de plasmă

#News