600 de elevi din Iași vor învăţa în următorii trei ani în containere

Este vorba despre elevii Colegiului Pedagogic, evacuaţi din sălile lor de curs din cauza riscului seismic de gradul unu al clădirii principale

Elevii Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iaşi vor învăţa, potrivit autorităţilor locale, într-o construcţie modulară, în incinta unităţii de învăţământ, potrivit g4media.ro.

Soluţia ar urma să fie aplicată din toamnă, fiind decisă în urma unei întâlniri dintre primarul Mihai Chirica, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi şi reprezentanţii părinţilor şi elevilor de la Colegiu

„Această construcţie modulară are avantajul că suntem toţi împreună. Soluţia este agreată de părinţi, elevi şi profesori. Această variantă va rămâne cât timp se vor desfăşura lucrările de reabilitare ale şcolii”, spune prof. dr. Lăcrămioara Iordăchescu, directoarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iaşi. Elevii şi cadrele didactice ale Colegiului îşi vor desfăşura activitatea în construcţia temporară pe o perioadă determinată, circa 2 ani şi jumătate, pe perioada lucrărilor de consolidare şi modernizare a şcolii. Procedura de licitaţie pentru încredinţarea lucrărilor este în desfăşurare, termenul limită de depunere a ofertelor fiind data de 3 mai 2023.

Această decizie a fost luată după ce elevii, părinţii şi cadrele didactice de la Colegiul Naţional Pedagogic „Vasile Lupu” din Iaşi au protestat în faţa Primăriei Iaşi,  600 de elevi fiind evacuaţi la începutul Modulului 3, din cauza riscului seismic de gradul unu al clădirii principale. Ei şi-au exprimat dorinţa de a reveni de urgenţă la programul de dimineaţă într-o locaţie din zona Copou, unde să înveţe toate clasele Colegiului.

MAE, avertizare de călătorie pentru Bulgaria