Una din știrile asurzitoare ale ultimelor zile are legătură cu moartea suspectă a cetățeanului iranian cazat într-un hotel din Capitală. Astfel, MAE a decis că e cazul unei discuții cu ambasadorul Iranului, discuții care să reglementeze statutul anchetei în desfășurare. De altfel, reprezentanții de la Teheran au somat statul român să urgenteze ancheta.

„Cu acest prilej, MAE a transmis șefului misiunii diplomatice iraniene la București că speța cetățeanului iranian face obiectul unei anchete în desfășurare, urmând ca rezultatul acesteia să fie comunicat părții iraniene pe canale oficiale, imediat după finalizare.

În acest context, MAE român a exprimat surprinderea față de comunicatul de presă emis de MAE iranian la 21 iunie a.c., precum și față de declarațiile unor oficiali de la Teheran cu privire la elemente care fac obiectul anchetei în curs menționate.

Totodată, MAE a evidențiat deschiderea constantă a autorităților române de a răspunde solicitărilor autorităților iraniene cu privire la cazul cetățeanului iranian amintit anterior”, se menționează în comunicatul trimis de MAE.

MAE l-a convocat la discuții pe ambasadorul Iranului, Morteza Aboutalebi

Gholam Reza Mansouri a decedat în cursul zilei de vineri, după ce a căzut de pe scara interioară a unui hotel bucureștean unde se afla cazat. Cu toate că inițial s-a mers pe varianta sinuciderii, întrucât camerele de luat vedere din hotel au demonstrat că nu ar fi existat o altă persoană în apropierea clericului iranian la momentul tragediei, există, totuși, suspiciuni. În urma investigațiilor, s-a descoperit că Gholam Reza Mansouri avea bagajele făcute. De asemenea, acesta s-ar fi prezentat la recepția hotelului cu câteva ore înainte pentru a achita cazarea.

Gholam Reza Mansouri este urmărit în Iran, aflându-se în țara noastră sub control judiciar.

Citește și: După ce a bătut din picior că nu mai vrea stare de alertă, Ponta dă vina pe Guvern pentru numărul mare de infectări

#News