Mai țineți minte momentul acela în care Victor Ponta declara sus și tare că începând de „astăzi”, starea de alertă încetează? Firește, spre marele noroc al nostru, al tuturor, Parlamentul a ales atunci să nu-i ia în seamă propunerea. Ne întoarcem în prezent când, se pare că liderul PRO România s-a mai gândit un pic și a ajuns la concluzia că situația îmbolnăvirilor este una destul de gravă. Doar o spun și statisticile, nu? Numai că, în dulcele stil clasic, Ponta alege să răsucească din nou sensul și să-l adapteze după bunul plac. Concluzia? Cu toate că, la un moment dat, acesta bătea regește din picior că nu mai vrea stare de alertă, acum tot el învinuiește Guvernul Orban. De ce? Pentru că România s-ar afla, conform statisticilor menționate mai devreme, în top 3 țări afectate de pandemie.

Ei, acum închipuiți-vă cam pe ce loc s-ar fi aflat țara noastră în statistici, caz în care lui Ponta i-ar fi ieșit treaba cu eliminarea stării de alertă.

Cu toate că susține că măsurile lui Orban sunt aberante, tot Ponta acuză numărul mare al îmbolnăvirilor

„Am sustinut si sustin in continuare ca masurile si restrictiile impuse de Guvernul Orban au fost aberante, discriminatorii, ilogice, neprofesioniste si politicianiste – si iata ca rezultatele arata ca am avut dreptate ! Tot ce au facut cei de la Puterea ne-a dus direct in topul infectarilor – dar si in topul distrugerii economice si al abuzurilor fata de proprii cetateni! Am votat impotriva “masurilor salvatoare” si am avut dreptate ca nu vom fi “salvati” in acest fel !

Daca insa cifrele sunt adevarate arata o realitate radical diferita de Propaganda oficiala ! Se impun 4 intrebari logice :

1. Si Presedintele Iohannis si Premierul Orban au repetat insistent ca Guvernul a actionat foarte bine – si ca in Romania este o situatie foarte buna tocmai datorita Actiunilor guvernamentale! Acum mai sustin aceleasi lucruri ?

2. Toate propunerile de restrictii si relaxari ale Guvernului, toate derogarile si exceptiile legale, toate strategiile propuse au fost aprobate de majoritatea PNL – PSD din Parlamenta / ba chiar ultimele masuri au fost luate cu ignorarea totala a Parlamentului / Guvernul nu poate da vina pe altcineva din moment ce a facut tot ce a vrut/ si totusi rezultate sunt catastrofale / nu este logic sa spunem ca am avut un Guvern care a gestionat prost situatia din moment ce stam atat de rau ca tara?

3. Daca situatia evolueaza atat de negativ de ce insista Guvernul si PNL cu organizarea Alegerilor asa rapid? Interesul lor politic de pierde cat mai putine voturi este in directa contradictie cu binele si sanatatea publica !

4. Masurile luate de Guvern au dus la pierderea indirecta a mii de vieti omenesti ( persoane cu alte afectiuni decedate in lipsa tratamentelor si curelor necesare ) si la distrugerea firmelor romanesti si a sectoare intregi de activitate ( servicii turistice, cultura, sport)! Iar rezultatele sunt oricum negative – a meritat acest sacrificiu? Este incompetenta sau e tradare intereselor nationale !?

Noi suntem ProRomania – si ne luptam cu cei pe care ii vedem clar acum ca sunt Anti Romania!”, scrie Ponta pe Facebook.

Citește și: Gabriela Firea, apel către Ministerul Sănătății: bolnavii asimptomatici să fie lăsați acasă

#News