gabriela-firea-hotarata

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea este, în continuare, de părere că bolnavilor asimptomatici ar trebui să li se acorde șansa de a se trata acasă, ori, după caz, într-un hotel apropiat spitalului, pentru ca personalul medical să îi poată supraveghea. Motivul pentru care Gabriela Firea susține un astfel de demers are legătură cu suprapopularea spitalelor de boli infecțioase și nu numai. În opinia acesteia, prin internarea asimptomaticilor în spitale, se limitează dreptul la tratament al celorlalți bolnavi, îndeosebi vorbind despre cei cronici care în ultima perioadă au avut, și la propriu, și la figurat, de suferit din cauza situației pandemiei.

Apel către Ministerul Sănătății

„Ne uităm cu toţii ce se întâmplă în întreaga lume. Toţi se adaptează situaţiei pe care o depăşim. Nimeni nu a rămas încremenit în proiectul iniţial de pandemie, din luna martie. Doar noi am rămas cu spitale blocate, de asemenea, cu spitale COVID declarate a fi în linia întâi, în linia a doua, dar care îşi ţin propriii pacienţi la poartă, cum este situaţia Spitalului Colentina”, a declarat Gabriela Firea luni seară la România TV. Primarul Capitalei mai susține că, în alte țări, persoanele asimptomatice sunt lăsate acasă sau sunt cazate la hoteluri în apropierea spitalelor. ”Nu este nevoie să ocupăm, practic, să colmatăm, cum se spune, toate spitalele de boli infecţioase, pentru că ele sunt din linia întâi şi nici chiar cele din faza a doua, cu pacienţi care nu au absolut niciun simptom. Pot să stea acasă, ca în întreaga Europă, sub monitorizarea medicului de familie sau, ceea ce am propus eu ca variantă, să spunem medie, un hotel din apropierea spitalului care poate să preia aceste persoane”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Nu este nevoie să ocupăm, practic, să colmatăm, cum se spune, toate spitalele de boli infecţioase”

Monitorizare medicului de familie, o soluție propusă

„Nu este nevoie să ocupăm, practic, să colmatăm, cum se spune, toate spitalele de boli infecţioase, pentru că ele sunt din linia întâi şi nici chiar cele din faza a doua, cu pacienţi care nu au absolut niciun simptom. Pot să stea acasă, ca în întreaga Europă, sub monitorizarea medicului de familie sau, ceea ce am propus eu ca variantă, să spunem medie, un hotel din apropierea spitalului care poate să preia aceste persoane”, a adăugat edilul Capitalei, Gabriela Firea.

Citește și: Situația pacienților bolnavi de coronavirus internați în spitalele din București

#News