Paul Stănescu - foto: PSD

Ca oricare alt politician, Paul Stănescu are, la rândul lui, opinii politice. Și cum partidul al cărui secretar general interimar este nu se mai află la guvernare de câteva luni bune, Stănescu insistă asupra demisiei lui Ludovic Orban. În opinia acestuia, premierul ignoră adevăratele interese ale românilor, referindu-se la mărirea pensiilor și a alocațiilor, mărire pe care Orban nu este dispus să o acorde. Cel puțin nu în condițiile impuse de Parlament. Mai mult decât atât, prim-ministrul a declarat că are de gând să atace la CCR proiectul de lege al Parlamentului.

„Ludovic Orban este primul premier care ignoră de luni de zile, cu cinism, interesele pensionarilor şi ale copiilor, într-un context de criză, în care tocmai aceste categorii ar trebui protejate. A trecut destul timp ca să înţelegem că pe agenda de guvernare liberală nu se află creşterea pensiilor, aşa cum prevede legea adoptată în guvernarea PSD, şi nici dublarea alocaţiilor. Premierul a spus astăzi, cu subiect şi predicat, că va ataca la CCR legea prin care PSD a făcut posibilă dublarea alocaţiilor. Ceea ce nu înţelege acest Guvern este că nu trebuie să se comporte ca şi cum românii trec doar printr-o criză de sănătate. Aceştia se luptă şi cu o criză economică, care le-a afectat şi le-a diminuat veniturile şi perspectivele. Şi cine sunt cei mai vulnerabili în faţa acestei crize, dacă nu marea majoritate a pensionarilor şi copiilor, care sunt dependenţi de veniturile familiei, la rândul lor afectate”, a spus Stănescu, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

Reamintesc că în cursul zilei de ieri, premierul Orban a declarat că atât dublarea alocațiilor, cât și majorarea pensiilor cu 40% reprezintă o utopie, în condițiile în care pandemia de coronavirus a consumat o bună parte din bugetul României.

Citește și: Nu se măresc nici pensiile și nici alocațiile. Ne promite Orban

Paul Stănescu, despre pensii, alocații și amăgiri

„Guvernul Orban ar face bine să nu mai amăgească nici pensionarii care sunt părinţii noştri, nici copiii, care sunt viitorul nostru. Să facă bine să iasă din jocul ‘ba creştem, ba nu creştem, ba ne mai gândim’ sau să facă un pas în spate de la butoanele guvernării, pe care o folosesc mai mult pentru interesele lor politice şi electorale. Dacă nu, după ce vom depune o moţiune de cenzură împotriva acestui Guvern cinic, care şi-a administrat mai bine interesele economice şi politice decât pe cele ale românilor, cele două obligaţii, de majorare a pensiilor şi de dublare a alocaţiilor, vor fi îndeplinite foarte repede”, a mai spus Paul Stănescu.

Citește și: MAE, în discuții cu ambasadorul Iranului, pe tema presupusei sinucideri a lui Gholam Reza Mansouri

#News