Prince
Prince. Sursa foto: infomusic.ro

Averea celebrului cântăreț american Prince, în valoare de 156 milioane de dolari, va fi împărțită după ce membrii familiei au reușit să se înțeleagă în privința acestui lucru, după dispute juridice care au durat nu mai puțin de 6 ani, potrivit hotnews.ro. Prince (Prince Rogers Nelson) a fost un cântăreț, compozitor, textier, producător muzical și multi-instrumentist american.

Prince a vândut mai mult de 150 de milioane de discuri la nivel global, fiind unul dintre cei mai bine vânduți artiști din toate timpurile

Prince a fost renumit ca inovator, fiind foarte cunoscut pentru creațiile sale eclectice, prezențele sale viu colorate pe scenă și pentru tonalitatea diversă. A abordat diverse stiluri muzicale, respectiv funk, rock, R&B, soul, rock psihedelic și pop. A câștigat șapte premii Grammy, un Glob de Aur și un premiu Oscar, fiind inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2004. Rolling Stone îl situează pe locul 27 din Top 100 cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor.

Cântăreţul a murit la vârsta de 57 de ani, fără să lase un testament

Prince a decedat în luna aprilie 2016, în urma unei supradoze de fentanil, în casa impozantă pe care o avea în Paisley Park, în afara Minneapolisului. Deoarece nu avea soţie sau copii în viaţă, moștenitorii averii lui Prince au fost desemnați cei şase fraţi vitregi ai săi. Aceștia nu au putut să ajungă la o înțelegere în privința împărțirii averii, motiv pentru care au apelat deseori la ajutorul instanței.

Averea lui Prince, disputată ani de zile de cei 6 frați vitregi ai săi

Trei dintre frații vitregi ai lui Prince şi-au vândut acţiunile companiei Primary Wave, care a cumpărat drepturile pe care aceștia le dețineau asupra catalogului extins de melodii ale vedetei,  în luna august a anului 2021. Ceilalți trei vitregi şi-au păstrat acţiunile, desemnându-l pe consilierul lui Prince, Londell McMillan, dar şi pe Charles Spicer să se ocupe de administrarea lor.

Averea lui Prince, evaluată la 156 de milioane de dolari

Moştenitorii au căzut de acord în luna ianuarie, asupra unei evaluări de 156 de milioane de dolari a averii lui Prince, împreună cu Internal Revenue Service şi Comerica Bank, administratorul patrimoniului. Un judecător din Minnesota a semnat luni acordul, care prevede împartirea sumei de 6 milioane de dolari , ​​drepturi muzicale şi alte obiecte între cei trei moştenitori rămaşi, familiile lor, consilierii şi Primary Wave. Un purtător de cuvânt al Primary Wave a subliniat că această companie este „extrem de mulţumită că procesul privind moştenirea lui Prince a fost acum finalizat”. În timpul procesului care a durat extrem de mult, au avut loc lansări postume sau de arhiva lui Prince cu diferiţi parteneri, printre care Welcome 2 America. De asemeneea, au avut loc reeditări ale melodiilor celebre „Purple Rain”, 1999 şi „Sign o’ the Times”.

Prințul Harry și Meghan, „ruptură” totală de familia regală