Calin Popescu Tariceanu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și-a depus, marți, candidatura la Primăria Capitalei. Printre obiectivele pe care le are pentru București se află modernizarea orașului, precum și unificarea acestuia cu zonele limitrofe, „un proiect de amploare, pentru următorii 20 de ani”.

„Eu am un proiect pentru Capitală axat pe 2 planuri: unul pentru modernizarea actualului oraș, iar a doua rezolvarea problemelor din afara Capitalei. Este nevoie de un proiect de amploare, de un proiect care să aibă în vedere dezvoltarea orașului în următorii 20-25 de ani. Nu toate proiectele se pot finaliza în 4 ani de mandat, vreau să fiu foarte onest cu bucureștenii, dar trebuie să punem pe șine acest plan. Fiecare sector își PUZ-urile lui, astfel apare aici un pasaj, dincolo un parc, iar această metodă crează haos. Principala problemă pe care o văd la București este, de departe, rezolvarea problemelor de trafic. Iar fără un plan general, aceste probleme nu vor putea fi rezolvate”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

„Micul Paris” trebuie să devină „Marele București”

„Bucureștiul are atuu-urile lui, pe care trebuie să le valorifică, doar că ele se află în altă parte și trebuie potențate. Mă refer aici la ceea ce înseamnă viața culturală a Bucureștiului,viața academică. Bucureștiul nu trebuie să mai rămână Micul Paris, ci să devină Marele București”, a concluzionat Tăriceanu.

Citește și: Vanghelie îl vrea pe Tăriceanu la Primăria Generală

#News