plus

Să vorbim despre tineretul din politică și despre plăcerea omului tânăr de a vâna greșeli fără să se informeze. Să vorbim despre suspiciunea omului tânăr și despre plăcerea de a acuza, de a pune în lumina reflectoarelor efectul de wow/șoc/senzațional.

O analiză simplă va concluziona că în 2020 nu este mare diferență între bătrânul obosit și morocănos care tocmai a primit un calmant la aniversarea de 88 de anișori și tineretul revoluționar care are nevoie de calmante. Și de revoluții de carton.

PLUS face știrea știrii: prezintă scuze publice pentru un fake news pe care l-a propagat Generația PLUS București, organizația de tineret a partidului, pe pagina sa de Facebok.

Victima: Digi24.

Acuzatul: tot Digi24.

Motivul: jurnaliștii de la Digi sunt acuzați că au lansat o știre falsă cu privire la retragerea dosarelor de candidatură a alianței USR-PLUS. Știrea a fost confirmată și de liderii USR și, de aici, un nou spectacol.

”DISCLAIMER: Luați de val și frustrați de situația cu refuzul unor dosare ale candidaților la CGMB, am folosit o imagine de la Digi24 pentru a arăta situația, menționând că este un FAKE NEWS. Nu am intenționat să îi acuzăm că ar face fake news. Uneori, graba de a da știri cât mai rapid în era informației duce la astfel de situații. Responsabilii de comunicare ai PLUS nu au văzut postarea înainte să apară pe pagina noastră – le mulțumim pe această cale pentru spațiul de învățare oferit. Ne asumăm în totalitate conținutul mesajului și eroarea comisă.

Ideea principală rămâne totuși valabilă: a cere unor candidați născuți după ’89 să declare că nu au colaborat cu Securitatea este inacceptabil. Colegii noștri sunt în procesul de a-și completa dosarul și candidează în continuare.

Ne-am dori de la publicațiile media, mai ales de la cele echilibrate precum Digi24, să dea dovadă de mai multă grijă în alegerea burtierelor și ne-ar face plăcere să stăm de vorbă despre acest subiect, suntem sigur că ar ieși o dezbatere interesantă”, scrie Generația PLUS pe pagina de Facebook.

Viața politică se schimbă zilnic. Independent de alegeri, funcții sau votanți. Independent de vârsta votanților sau de vârsta celor aleși.

Trăim crize politice și trăim crizele adolescentine ale unor tineri care nu mai sunt demult adolescenți. Și spun asta amintindu-mi de cântecele și poezioarele ridicole cu cozi de purcel. Tineretul îmbârligat.

Ne întrebăm de ce încrederea în politicieni și în instituţii scade. Ne întrebăm de ce internetul și social media au transformat politica în joacă. Pentru că oricine se poate manifesta și pentru că oricine este încurajat să o facă. Chit că pică în ridicol.

Este dezinteres și este neinformare. Și, mai mult decât atât, în România, politica adolescentină se vrea ”cool” și nepătată. Nu este.

Aștept momentul în care candidaturile se vor face prin filmulețe pe TikTok. Că tot e la modă.

Citește și: Cristoiu nu vede rostul alianței PNL – USR PLUS

#News