Ion Cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu a lansat o ipoteză conform căreia președintele Klaus Iohannis ar putea fi suspendat chiar de partidul care l-a propulsat în fruntea statului. Acesta crede că gesturile președintelui de a-și clama superioritatea, prin convocarea constantă a membrilor Guvernului la Palatul Cotroceni, i-ar putea fi fatale lui Iohannis. În opinia lui Cristoiu PNL va câștiga cu un scor zdrobitor alegerile parlamentare dacă șeful statului va deveni mână moartă în partid.

„Nu are nicio putere. În cazul lui Klaus Iohannis avem de-a face cu o paradă. El vrea să arate nouă şi sistemului că, de fapt, el este şeful. Nu este adevărat. Adevăratul şef este Ludovic Orban. El este un politician vechi, uns cu toate alifiile, chiar politician, în sensul rău al cuvântului. Fără principii, care se combină, acceptă orice. Şi atunci toate jocurile PNL, ale Guvernului sunt făcute de Ludovic Orban.

După încheierea mandatului, nu cred că dl. Klaus Iohannis va mai avea chef să facă politică. Nici acum nu are chef. Dacă va termina acest mandat, deocamdată mai sunt 3-4 ani, dar dacă PNL devine majoritar în Parlament sub Ludovic Orban, nu exclud un conflict care să ducă la suspendarea lui Klaus Iohannis”, este analiza jurnalistului.

Ion Cristoiu mai spune că Iohannis nu a fost niciodată bine văzut în PNL și că propunerea lui la alegerile prezidențiale din 2014 a fost una de conjunctură și îl compară cu Nicușor Dan, candidat, din nou, la Primăria Capitalei.

„A fost o manevră pentru ca Iohannis să ajungă preşedinte, l-a făcut Crin Antonescu prim-vicepreşedinte în 2013, dar a rămas în continuare la Sibiu primar şi om casnic, a venit campania, a ajuns preşedintele României şi între el şi PNL nu e nicio legătură. A fost preşedintele PNL, dar a fost cum e candidatul pentru Primăria Capitalei, Nicuşor Dan.

Tot aşa, pus la frigider, după asta a venit preşedinte. În consecinţă nu are nicio putere asupra PNL. Toate aceste gesturi pe care le face el, anticonstituţionale, de a chema Guvernul, pentru că totuşi, preşedintele României trebuie să joace măcar teatrul independenţei, toate acestea sunt venite din disperarea lui de a arăta că are putere asupra guvernului PNL”, a adăugat Cristoiu.

Citește și: Klaus Iohannis: Am gestionat pandemia cu legi slabe și sumar croite!

HashtagNews.ro