Traian Băsescu/AFP PHOTO DANIEL MIHAILESCU

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a anunțat, marți, că va candida pentru fotoliul de Primar General al Capitalei. Băsescu a fost cel care l-a propus pe Nicușor Dan ca și candidat al Dreptei și a propus PNL-ului să-l susțină în cursa electorală, însă, liderul PMP se aștepta ca atât el, cât și partidul lui să fie incluși în negocierile politice privind o candidatură comună la Consiliul General al Municipiului București.

Cum nici alianța USR-PLUS, nici PNL nu au făcut acest pas, Băsescu e decis să intre în cursa pentru Primăria Capitalei și îi avertizează pe cei din alianța de Dreapta că trebuie își asume eventualul succes al Gabrielei Firea.

„Sunt hotărât să intru în această competiție dacă USR și PNL vor considera că pot să batjocorească PMP-ul, adică să-i spună votați-mi-l pe Nicușor, dar noi nu discutăm cu voi. Nu poți să nu faci liste comune la Consiliu. Nu țin neapărat să fiu un învingător perpetuu. Am o obligație morală față de PMP, pe de o parte. Pe de altă parte, niciodată n-am plecat ca favorit în competițiile electorale și le-am câștigat. Vin cu modestia celui care e pregătit să piardă, dar nu exclud posibilitatea să câștig”, a punctat Traian Băsescu.

Totuși, liderul PMP a mai spus că încă mai așteaptă o discuție în cadrul propriului partid, iar în cazul în care Mișcarea Populară nu va fi inclusă în alianța de Dreapta va candida pentru PMP și chiar a garantat un scor acceptabil pentru București. În plus, Băsescu a mai spus că și-ar dori să candideze împotriva Gabrielei Firea și a lui Victor Ponta pentru că „nici unul, nici altul nu cunoaște Bucureștiul mai bine ca mine” și a adus și argumentele pentru care crede că alegătorii ar merge pe mâna lui la scrutinul din spetembrie.

„Eu am curățat Bucureștiul de 47.000 de chioșcuri. Am rezolvat problema câinilor, am făcut linia 41. Am lansat proiectul Pasajului Basarab. Am înlocuit 120 de kilometri de linie simplă de tramvai pe care se pune metroul ușor acum. Am contorizat Bucureștiul la nivel de scară de bloc în mandatul meu. Am contorizat și cele 750 de puncte termice”, a amintit fostul șef de stat.

Traian Băsescu a mai fost Primar General al Capitalei între 2000 și 2004 după care a fost președintele României între 2004-2014. Din iulie anul trecut, Băsescu este europarlamentar, iar din 2015 este președintele de onoare al Partidului Mișcarea Populară.

Citește și: Nicușor Dan se teme de un duel electoral cu Traian Băsescu

HashtagNews.ro