Sursa foto: Facebook/ Grigore Leșe

La emisiunea „40 de întrebări” de la Kanal D, interpretul de muzică populară Grigore Leșe a vorbit despre problemele cu care s-a confruntat de-a lungul timpului, dar și despre un vis pe care îl are de ceva timp.

Artistul, în vârstă de 68 de ani, are la activ peste 1 mie de concerte susținute atât în țară, cât și afară, lansând 100 de cântece și 9 albume cu muzică străveche. Leșe a spus că ascultă și manele, cântăreții lui favoriți fiind Salam, Guță și Adi Minune.

(…) Maneaua înseamnă a improviza. Nu putem judeca muzicile, dacă nu judecăm și maneaua. Ce cântăreți de manele am întâlnit în Spania, vai de mine! Ce forță de improvizație. Chiar mă gândeam să facem un concert împreună, eu cu un manelist. Odată m-a oprit Salam în stradă, a pus mașina pe avarie, ca să mă felicite pentru ceea ce fac! Știe ce vorbește. Sunt formidabili”, a spus Grigore Leșe, potrivit Libertatea.ro.

„M-am risipit, dar nu până la groapă”

De asemenea, Leșe a recunoscut că a avut probleme serioase cu alcoolul, dar de două decenii a reușit să scape de acest viciu.

„Am avut puterea să pun punct. Așa am cules cântece. M-am risipit, dar nu m-am risipit până la groapă. Pe mine nu mă interesează ce-a băut Beethoven, ci ce a lăsat el în urmă în muzică. Acum, eu știu cine sunt cu adevărat! Prea mult m-am risipit ca să nu știu cine sunt”, a mai spus artistul.

Totodată, cântărețul de muzică populară a mai declarat că atunci când lumea nu va mai asculta colinde va veni sfârșitul lumii, afirmând că adevărații „păzitori ai comunității” sunt colindătorii.

„E important să ai o ceată de colindători bine întemeiată. Satul este un stat în miniatură, are propriile legi, nu te joci. Oamenii cultivă simplitatea la sat. Am uitat ce înseamnă alfabetul simplității”, a spus Grigore Leșe.

Cunoscut pentru timbrul său vocal unic, cântărețul de muzică populară a scris de-a lungul timpului patru cărți, este doctor în muzică și doctor Honorius Causa al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Citește și articolul: Mioara Velicu trece prin momente de cumpănă!