Muzeul Naţional de Artă al României va găzdui Festivalul Brazilor de Crăciun

22 de brazi unicat vor fi licitați în beneficiul copiilor vulnerabili.

Cea de-a 22-a ediţie a Festivalului Brazilor de Crăciun se va desfășura pe 9 decembrie, la Muzeul Naţional de Artă al României. 22 de brazi, creaţii unicat, vor fi scoși la licitaţie pentru a strânge fonduri care vor fi alocate pentru educaţia copiilor vulnerabili, a informat organizaţia Salvaţi Copiii, potrivit g4media.ro.

Potrivit organizaţiei, evenimentul de anul acesta va milita pentru accesul la educaţie al copiilor vulnerabili atât din cauze socio-economice, cât şi din cauza războiului, care a dislocat deja milioane de copii din Ucraina, nevoiţi să se refugieze în ţările vecine, inclusiv în România

 La ediţia din 2021 au fost adunaţi peste 764.000 de euro. Conform datelor oficiale, copiii români sunt cei mai expuşi din Europa riscului de sărăcie severă: ţara noastră fiind, în 2020, pe primul loc în topul făcut de Oficiul European de Statistică.

Potrivit Gabrielei Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România, este un an complicat, în care românii au dat dovadă de o generozitate fără limite, care le-a adus laude în întreaga lume, de la debutul crizei umanitare din Ucraina.

„Am mizat pe sprijinul oamenilor, pentru a putea acorda asistenţă umanitară imediată copiilor care fugeau, uneori pe jos, din calea războiului.Am decis ca această ediţie a Festivalului Brazilor de Crăciun să spună povestea acestei solidarităţi, de aceea fondurile colectate vor sprijini accesul la educaţie al copiilor vulnerabilizaţi de sărăcie, dar şi de război. Învăţăm astfel lecţia pe care ne-o dau copiii: binele nu poate fi discriminatoriu”, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România.

Salvaţi Copiii România este o organizaţie de utilitate publică, a cărei misiune este aceea de a garanta egalitatea de şanse pentru toţi copiii, indiferent de mediul din care aceştia provin, prin utilizarea propriei expertize, precum şi prin activităţi de lobby şi advocacy asupra factorilor de decizie şi mobilizarea liderilor din societatea civilă.

Începând din 2010, Salvați Copiii a inițiat programul Fiecare Copil Contează prin care și-a propus să-și concentreze eforturile pe dotarea maternităților cu echipamente medicale performante și, foarte important, pe dezvoltarea programelor de suport medico-social parental adresate familiilor din comunitățile defavorizate.

Ministrul Gabriela Firea: Au fost înregistrate deja primele cereri de obținere a unui credit din partea unor studenți în cadrul programului „Student Invest”