Iohannis: „Din aprilie și până acum am dublat numărul de paturi de la ATI”

Președintele Iohannis a fost duminică dimineața la Institutul Clinic Fundeni, acolo unde a inaugurat un nou sistem modular pentru ATI. Acesta a precizat că deși a fost dublat numărul de paturi, de la începutul pandemiei, este în continuare o presiune mult prea mare asupra acestor secții, asta în contextul în care în ultima vreme sunt raportate în jur de 10 mii de noi cazuri.

„Din aprilie și până acum am dublat numărul de paturi de la ATI. Atenție, am dublat. Pornind de la un număr deja destul de mare în comparație cu alte sisteme sanitare. Se vede totuși că din păcate nu este încă suficient. Fiecare săptămână, prin efortul medicilor, a ministerului, a dlui ministru, personal, se adaugă zeci de noi paturi. Vom continua în acest ritm. Ambiția noastră e ca noi să fim cu un pas înaintea pandemiei. Iar rezultate dovedesc așa”, a declarat Iohannis, la Fundeni.

Prea multe decese

La raportarea de sâmbătă, Grupul de Comunicare Stategică a transmis că de la începutul pandemiei, în România au fost declarate decedate 9.916 persoane diagnosticate cu infecție cu Covid 19.

 „Numărul de decese provocate de acest virus necruțător este în continuare prea mare. La fel, presiunea pe secțiile ATI se menține la cote foarte înalte și de aceea am hotărât împreună cu ministrul Sănătății să intensificăm eforturile pentru a crește numărul de locuri în ATI.

În încheiere subliniez din nou că deși sunt semne pozitive mai avem încă mult de luptat împreună. Noi toți, pentru a ține această pandemie sub control. Până la apariția și folosirea la scară largă, națională, a vaccinului, doar respectarea normelor sanitare e eficientă pentru eradicarea răspândirii acestui virus. Medicii fac tot posibilul pentru salvarea a cât mai multe vieți. Haideți să îi sprijinim în acest efort uriaș de protejare a sănătății întregii natiuni”, a mai spus Iohannis.

Citește și: Peste 9.600 de cazuri Covid, dar și 8.600 de vindecați în 24 de ore

#News