CCR dă câștig de cauză majorării pensiilor cu 40%

Cu toate că CCR a dispus, astăzi, constituționalitatea majorării pensiilor cu 40%, Guvernul României se anunță ferm pe poziții și susține ideea inițială potrivit căreia pensiile se pot mări, anul acesta, cu doar 8%

CCR a decis: majorarea pensiilor cu 40% este constituțională!

În cursul zilei de astăzi, judecătorii din completul CCR au decis că legea votată de Parlament, potrivit căreia pensiile ar trebui să fie majorate cu un procent de 40%, este constituțională, după ce, în luna octombrie a 2020, Guvernul sesiza Curtea Constituțională a României, cu privire la suspiciunea de neconstituționalitate a legii votate de Parlament, referitoare la mărirea pensiilor cu 40%. În cererea adresată CCR, Guvernul invoca iresponsabilitatea Parlamentului, în contextul evoluției bugetare.

Guvernul, ferm pe poziții

Cu toate că CCR a dispus, astăzi, constituționalitatea majorării pensiilor cu 40%, Guvernul României se anunță ferm pe poziții și susține ideea inițială potrivit căreia pensiile se pot mări, anul acesta, cu doar 8%, adăugând că o mărire cu 40% nu ar face decât să destabilizeze economia. Guvernul ar putea să nu aplice legea votată de Parlament, ceea ce ar da naștere unei avalanșe politice, în mod sigur.

„Distorsionarea construcţiei bugetare, prin introducerea de cheltuieli fără bază reală în nivelul veniturilor, are ca finalitate degradarea economică, cu impact negativ în nivelul de trai al tuturor cetăţenilor, inclusiv al prezumtivilor beneficiari ai acestor cheltuieli. Totodată, gestionarea contextului economic actual necesită o raportare realistă la situaţia economică internaţională provocată de pandemie şi maximă precauţie în menţinerea echilibrelor bugetare în beneficiul tuturor cetăţenilor”, precizează Guvernul.

Citește și: Parlamentul a votat majorarea pensiilor, Guvernul atacă decizia la CCR

#News