Primar PNL, condamnat pentru conflict de interese. Este vorba de primarul staţiunii balneare Sângeorz-Băi din judeţul Bistriţa-Năsăud, Traian Ogâgă, care este membru PNL, a fost condamnat, luni, de Judecătoria Năsăud la un an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani. Primarul este acuzat de faptul că și-a folosit funcția pentru a ajuta, încălcând legea, unele persoane.

Sentinţa nu este definitivă.

Sentința, amânată de două ori

Deși dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Năsăud în noiembrie 2018, pronunţarea sentinţei a fost amânată de două ori. Edilul stațiunii a fost trimis în judecată în baza unui rechizitoriu întocmit de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj. El a fost acuzat de procuri că, în cursul anului 2018, a aprobat concesionarea unui teren către tatăl său, fără să organizeze o licitație. Ba mai mult, primarul nu a cerut nici votul Consiliului Local al oraşului Sângeorz-Băi. În afara pedepsei cu închisoarea de un an, a cărei aplicare a fost amânată pe un termen de supraveghere de doi ani, magistrații Judecătoriei Năsăud au decis că primarul Traian Ogagau nu mai are dreptul legal de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice, pe o perioadă de trei ani.

 Primarul, trimis la muncă neplătită în folosul comunităţii 


Pe perioada termenului de supraveghere, primarul este obligat să facă 40 de zile de muncă neplătită în folosul comunităţii în domeniul serviciilor publice, cum ar fi întreţinere locuri de agrement, parcuri şi drumuri, salubrizarea localităţii, activităţi în folosul unităţilor şcolare sau socio-culturale. Activitățile vor fi desfășurate în cadrul primăriei staţiunii Sângeorz-Băi sau al primăriei oraşului Năsăud.

Citește și: Turcan vrea ca primarii PNL sa ridice armele

 Primarul Traian Ogâgău are dreptul să facă apel la această sentinţă în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.

#News