Secție de vot din județul Buzău vandalizată

Numărătoarea voturilor s-a reluat după intervenția mascaților

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău face cercetări după ce mai multe persoane au spart ferestrele unei secţii de votare, fiind nevoie de intervenţia luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale pentru restabilirea ordinii publice, potrivit ziare.com.

Potrivit unor surse din Poliţie, luni, 10 iunie, în jurul orei 1,15, după închiderea urnelor, în timpul numărării voturilor, o persoană aflată în interiorul unei secţii de votare din localitatea Râmnicelu ar fi sesizat că preşedinta secţiei ar avea în geantă ştampile şi buletine de vot

Din acest motiv es a alertat autorităţile. „În noaptea de 09/10 iunie, în jurul orei 01,15, după încheierea procesului de votare, poliţiştii din Buzău au fost sesizaţi cu privire la faptul că preşedinta unei secţii de votare ar avea în geantă ştampile folosite în procesul de vot, precum şi mai multe buletine de vot, existând suspiciuni cu privire la legalitatea votării. Imediat după primirea sesizării, o echipă complexă s-a deplasat la faţa locului pentru verificarea aspectelor semnalate. De asemenea, având în vedere că membrii comisiei manifestau o stare de agitaţie, au fost direcţionaţi inclusiv luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi”, a transmis IPJ Buzău.

Aflând despre discuţiile din secţia de votare, mai multe persoane care se aflau în afara ei au iscat tensiuni pe motiv că s-ar fi fraudat alegerile.

Au fost aruncate pietre spre ferestrele secţiei, la faţa locului intervenind poliţişti şi jandarmi pentru dispersarea mulţimii. „Pe fondul sesizării şi a bănuielii unei posibile fapte în context electoral, mai multe persoane aflate în proximitatea secţiei de votare ar fi aruncat cu pietre spre secţia de votare, împrejurare în care geamurile unor ferestre şi uşi ale încăperii au fost sparte, fără a fi rănite persoane.

Persoanele din exteriorul secţiei au fost dispersate cu rapiditate, în secţia de votare s-a restabilit climatul de linişte, context în care a fost reluat procesul de numărare a buletinelor de vot.

Sub coordonarea parchetului, au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de atac prin orice mijloace asupra localului secţiei de votare şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, pentru a se stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale acestora şi în vederea aplicării măsurilor legale. Totodată, poliţiştii continuă verificările cu privire la identificarea şi depistarea tuturor persoanelor care, prin acţiunile lor, au încercat afectarea climatului de ordine publică, în vederea luării măsurilor legale”, informează sursa citată. După intervenţia forţelor de ordine, numărătoarea voturilor s-a reluat şi continuă la ora redactării acestei știri.

Peste 1.700 de apeluri la 112 pentru semnalarea de nereguli în secţiile de votare