Premierul Ludovic Orban a declarat luni, într-o conferință de presă, că obiectivul Guvernului este reducerea numărului de cazuri COVID-19, în contextul în care în ultima săptămână au fost confirmate peste 57.000 de noi cazuri, și totodată, a făcut un apel la români să nu lase „garda jos”.

 „Obiectivul este să oprim creșterea numărului de cazuri. În acest sens, am și dispus aceste măsuri. Sigur, o dată ce oprim creșterea numărului de cazuri, există posibilitatea să intrăm pe un trend descendent în ceea ce privește numărul de infectări. Uitați-vă ce se întâmplă în toate țările europene! Vă aduc aminte că România a avut un set de măsuri anterior care a funcționat pe baza acestui sistem de indici, care a permis stăvilirea creșterii numărului de cazuri. România este pe locul 17 la nivel european ca număr de cazuri în ultimele 14 zile. Pe noi ne interesează să oprim creșterea numărului de cazuri”, a spus Ludovic Orban, în conferința de presă.

N-ai mască, riști bătaie de la „mascați”

Totodată, premierul a dispus măsuri suplimentare, după ce numărul de români bătuți pentru că nu poartă mască a crescut. Deocamdată acestea se aplică la metrou, unde aglomerația este cea mai mare, iar incidența poate fi crescută.

„Vom suplimenta. Vom cere o implicare mai serioasă din partea conducerii metroului. Vom discuta și cu conducerea primăriei să existe un grad mai mare de respectare în rândul STB. Însă nu prea am mai văzut oameni care nu respectă. Noi am pus echipaje, sunt polițiști nemulțumiți că i-am pus la metrou”, a mai precizat Orban.

Citește și: Cele trei principale surse de transmitere a Covid

#News