Ca urmare a dispunerii unor containere speciale în scopul trierii pacienților cu suspiciune de coronavirus în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Constanța, RAJA SA a demarat în regim de urgență racordarea noilor facilități medicale la sistemul de alimentare cu apă și de canalizare.

În cursul zilei de astăzi, sâmbătă-04 aprilie 2020, echipele societății au definitivat întreaga infrastructură care va asigura necesarul de apă potabilă și colectarea apelor uzate din aceste noi facilități medicale atât de necesare.

RAJA SA și-a asumat costul întregii lucrări. Acțiunea operatorului regional de apă survine după ce luna trecută noul spital de campanie Constanța a fost racordat la rețe în același mod. Spitalul militar mobil amenajat pe stadionul „Portul” din Constanța are o capacitate de peste 600 de paturi.

Spitalul Modular de Izolare şi Tratament funcţionează ca o secţie extinsă de boli infecţioase a Spitalului Militar de Urgenţă Constanţa. Lucrările la noile obiective sanitare au fost efectuate în paralel și fără a afecta programul de funcționare a companiei pe perioada pandemiei.