Ministrul Gabriela Firea: Au fost înregistrate deja primele cereri de obținere a unui credit din partea unor studenți în cadrul programului „Student Invest”

Anunțul a fost făcut de către ministrul Familiei cu ocazia Zilei Internaționale a Studenților

Gabriela Firea transmite urarea de „La mulți ani! ” studenților, asigurându-i de toată prețuirea ei pentru eforturile pe care le depun pe băncile facultăților pentru a-și asigura un viitor, pentru a dezvolta societatea. Potrivit ministrului Familiei, din 1941, la fiecare 17 noiembrie se celebrează Ziua Internațională a Studenților pentru a marca prezența studenților în evenimentele care au schimbat lumea. Studenții, tinerii în general, trebuie în primul rând ascultați. Încă de la începutul mandatului de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea a fost deschisă și a avut întâlniri cu organizațiile studențeșți și de tineret. Alături de colegii ei, Gabriela Firea a încercat să facă posibile multe dintre cererile și nevoile studenților, în contextul actual al crizei economice generată de scumpirile la energie.


Gabriela Firea: „Student Invest” este un proiect extrem de important pentru studenți, inclus în pachetul „Sprijin pentru România”.

Studenții pot obține credite de maximum 10.000 de euro, pe o perioadă de până la 10 ani, cu dobânda plătită integral de stat. Se pot plăți taxele de studii, cursuri, rechizite sau alte echipamente care să-i ajute pe studenți pe timpul facultății. Potrivit ministrului Familiei, studenții pot merge deja la CEC Bank, băncile cooperatiste afiliate CreditCOOP și Libra Bank. „Chiar în această dimineața am aflat că au fost înregistrate deja primele cereri din partea unor studenți. Mă bucur nespus că acest program lucrat împreună cu Fondul Român de Contragarantare este de interes pentru studenți. La concursul național de proiecte studențeșți organizat în acest an, au fost alese 10 proiecte care primesc finanțare, aproape 430.000 de lei, din bugetul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Circa 1.400 de studenți vor fi implicați direct în aceste proiecte”, a declarat Gabriela Firea, pe pagina de Facebook. În această vară, au fost alocate fonduri taberele studențeșți și au fost puse la dispoziție organizațiilor și a universităților 3.500 de locuri la mare, munte și Delta Dunării.” Mă bucur că au fost ocupate aproape toate locurile. Sigur că mereu este loc de mai bine și voi milita mereu pentru mai multe fonduri și proiecte destinate tinerilor și studenților din România. Sunteți viitorul acestei țări și trebuie să fiți sprijiniți”, a declarat Gabriela Firea.

Ministrul Gabriela Firea: Azi se sărbătoreşte Ziua Internațională a Toleranței, încă un îndemn la bine, la acceptarea diferențelor dintre oameni