Reacția USR PLUS după ce AUR le-a luat fața în sondaje: „Nu e panică, man!”

Atunci când AUR va crește și sondajele se vor adeveri, USR PLUS vor fi singurii vinovați pentru asta. Păcat că cei trași la răspundere vom fi tot noi!

Sondaj

Un sondaj cumva previzibil încă de la precedentele alegeri parlamentare arată că AUR a depășit cu două procente, în acest moment, USR PLUS, în ceea ce privește intenția de vot a alegătorilor. Cu alte cuvinte, dacă mâine s-ar repeta alegerile, PNL ar putea să se alieze cu AUR, în loc de USR PLUS, pentru a scăpa de PSD. Vi se pare exclusă posibilitatea? Poate exagerată? În politică, ca la război! Iar atunci când vine vorba despre români și rapiditatea cu care se descurcă să schimbe taberele, trebuie doar să ne amintim de Al Doilea Război Mondial. Sau de-un exemplu mai recent, numit US…L (de data aceasta).

Și cu toate că situația nu se arată deloc roz pentru USR PLUS, întrebați ce părere au despre noul picaj în sondaje, politicienii de centru-dreapta au afișat o atitudine relaxată, de tipul „nu e panică, man!”. „Ei, și ce dacă ne-au depășit? Oricum intenția de vot e una și prezentarea la vot e alta”.

Da, USR PLUS se consolează cu ideea asta, în condițiile în care, la alegerile parlamentare din 2020 s-au clasat pe locul trei, la o distanță considerabilă de PNL și la o distanță nu atât de mare de novicii de la AUR. Nu numai că nu au văzut elefantul din cameră atunci, însă au continuat să se îmbete cu apă rece, sperând că susținătorii vor face scut în jurul lor și-i vor plasa din nou în cârca PNL, cu distanțarea fizică regulamentară, firește.

Eu nu văd motive de îngrijorare în ceea ce ne priveşte dacă continuăm să livrăm ceea ce am promis de altfel şi lucru la care ştiu că lucrăm”, a declarat deputatul USR PLUS, Cristian Seidler, la auzul veștii că partidul din care face parte s-ar putea, cât de curând, să-i privească pe cei de la AUR în ceafă.

Haideți să vedem de ce teoria lui Seidler de la USR PLUS este eronată

Timp de aproape 30 ani, populația a suferit de o lipsă acută de educație (școlară, socială, emoțională, etc). Cei mai mulți dintre votanți se entuziasmează la o pungă de făină. Cei mai mulți dintre votanți nu știu cum să folosească un produs bancar, spre exemplu. Iar lista poate continua. În concluzie, populație ușor de fraierit.

Categoria un pic (dar nu mult) mai elevată, nu va avea răbdare (cu toate că poate te-a votat) ca tu, USR PLUS, să reconstruiești cătinel România. Pentru că nu așa i-a învățat pe ei nenea Iliescu. Nenea Iliescu i-a obișnuit cu soluții rapide (prost făcute, dar asta e altă poveste) și cu multă propagandă. Rețetă folosită acum cu succes și de AUR, de altfel.

80% (dacă nu chiar mai mult) dintre votanți nu au răbdare. Cumva, nici n-ai cum să condamni niște oameni care tot așteaptă, de trei decenii, să se întâmple ceva.

Și mă declar perfect de acord cu ideea că schimbările bune și trainice nu vin într-o zi, lună sau an. Cu toate astea, presimt că lipsa de îngrijorare a USR PLUS le va dăuna grav la următoarele alegeri. În aceste condiții, poate că o lipsă totală de reacție ar fost mult mai potrivită. Sau poate o comunicare transparentă, aplicată în mod permanent – eventual una pe înțelesul tuturor. Că până-i educi tu, pierzi alegerile! Mai ales când există AUR care le vorbește pe limba lor. Nu spun să începeți să le vorbiți în limbaj agramat, ci doar să mai renunțați un pic la limbajul aproape tehnic care nu spune nimic.

Ghici ce, USR PLUS! Eu văd motive de îngrijorare. Mari! Și pentru voi, dar și pentru noi. Iar atunci când previziunile sumbre și sondajele se vor adeveri, veți fi singurii vinovați pentru asta. Păcat că cei trași la răspundere vom fi tot noi.

Citește și editorialul: Litoralul românesc, un bâlci cu de toate