Hip-hop dacic cu holteii naționaliști, Sișu și Puya

Îmbrăcați ca americanii și cântând hip-hop, Sișu și Puya bagă din nou „bățul prin gard”, instigând la românisme expirate și homofobie

„Suntem aicea de milenii, nu ne mai vindeți tâmpenii”, zic evergreen-ii hip-hop-ului dacic, Sișu și Puya, în noua lor melodie care cică nu-i entertainment, ci un statement. Le-am ascultat melodia și le-am dat dreptate: noul șlagăr n-are cum să fie entertainment. De fapt, nu cred că pot să-mi amintesc vreo melodie scoasă de cei doi care să fi fost.

Întorcându-mă la versul de adineauri, inevitabil mă întreb cam câtă istorie au citit, la viața lor, băieții ăștia. „Suntem aicea de milenii”. Pare că Sișu n-a încercat o carte nici măcar de plictiseală, cât timp a stat închis la „mititica”, iar Puya pare, la rândul lui, că s-a ocupat mai mult de reclamele pentru chips-uri decât de propria educație.

Răspunsul simplu, verificat parțial e: două milenii. Cam de-atunci suntem aici. Teoretic.

Răspunsul complicat ar putea fi rezolvat cu teste ADN, din alea care-ți arată cam cât % ești dac, maghiar, rus, sas, turc, grec, african sau orice altceva. Recunosc, aș „da zile de la mine” ca să văd live reacțiile „dacilor liberi”, în momentul în care află că gena dacă le-a fost coruptă, de-a lungul timpului, de diverși străini care au venit pe teritoriul Mamei Dacia și le-au murdărit mamele de „străinătate”.

Dragi Puya și Sișu, dragi români adevărați, haideți să vă dau o veste. „The ducks come from the trucks”. N-am zis-o eu, ci un fost președinte român cu viziuni răsăritene. Mai pe „românește”, au fost tracii, au fost dacii. După care s-a stricat paranghelia și au venit romanii peste ei. Lor le-au urmat popoarele migratoare și alți străinezi care, cu nerușinare, s-au amestecat cu noi și ne-au alterat bunătate de ADN.

Hip-hop dacic, cu Sișu și Puya

Cu priviri intense, încruntate, cu versuri alese și-un ritm care-și ia zborul din când în când, cei doi holtei, Sișu și Puya, militează pentru reîntoarcerea la valorile de altă dată, cântând hip hop îmbrăcați ca niște cocalari americani. Nu cred că mai are rost să menționez faptul că dacii nu cântau hip-hop și că se îmbrăcau cu ce-apucau, nu cu „treliguri” ochioase și prost asortate cu șapca și „adidașii”.

Hai cu ia, hai cu bundița, hai și cu opincile! Suntem români homofobi și naționaliști… sau nu mai suntem? Lăsați hip-hop-ul și dați-o pe populară, mai bine! E mai cinstit!

Citește și: Trăim într-o lume în care dreptul la viața privată e o glumă cam proastă