Peste câteva ore, va avea loc nunta anului. George Simion își unește destinul cu Ilinca, într-un cadru de festival sau ”petrecere câmpenească”, așa cum îi spune mirele.

Cei aproximativ 15 mii de nuntași se vor delecta cu mici, sarmale și carne de cerb, toate asezonate cu bere și vin. ANAF ar putea interveni în cazul donațiilor

Toată lumea stă cu ochii pe evenimentul de la Măciuca, locul unde liderul AUR a ales să-i invite pe toți românii să-i fie alături la cel mai important eveniment din viața sa.

Deja s-au împărțit brățările, ca la celebrele festivaluri de muzică electronică.

Aștept toți românii să se bucure alături de mine. Cea mai mare bucurie pentru mine e dacă veți fi prezenți. Să veniți în cămașă populară!”, a spus Simion pe Facebook.

Așadar, cămașa populară și brățara la purtător sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească nuntașii, din punct de vedere al codului vestimentar.

Nu vor sta la mese, ca la nunțile clasice, ci pe baloți de paie, pentru că Simion își dorește o petrecere câmpenească.

Femeile din satul Măciuca muncesc de zor la sutele de sarmale și la fripturile din carne de cerb. În plus, o firmă specializată pune la punct ultimele detalii pentru ca dealul de la marginea comunei să fie gata pentru hora care se va încinge.

Trei scene pregătite pentru nunta de la Măciuca

Simion promite invitaților muzică pe toate gusturile. Surorile Osoianu și legendara trupă Phoenix sunt printre cei care vor întreține atmosfera.

Sunt deja amenajate trei scene, mai ceva ca la festival. În timpul zilei, mirele promite activități și pentru copii.

Avem ateliere de păpuși, spațiu pentru călărit, locuri de joacă pentru cei mici. Avem și meșteșugari, ateliere de sculptură și un spectacol cu daci și romani”, precizează Simion pe rețelele de socializare.

Ginerică le promite un drum cu balonul cu aer cald celor care nu vor să meargă pe jos de la biserica unde va avea loc cununia religioasă.

Multe donații pentru evenimentul lui Simion. Totuși, ce spune ANAF?

George Simion spune că nu este un om bogat. În spațiul public, șeful de partid a spus că se întreține din salariul de parlamentar.

Cu alte cuvinte, Simion încasează 146.422 de lei pe an, conform declarației de avereși nu are alte bunuri în proprietate, cu excepția unui automobil vechi de 16 ani.

Întrebat cum își permite un eveniment de o asemenea amploare, acesta a declarat că fondurile provin din donații.

Totul e gândit ca o petrecere câmpenească. Au fost foarte mulți oameni și foarte multe companii care au vrut să ofere produse alimentare pentru eveniment, iar din punctul ăsta de vedere lucrurile s-au optimizat foarte bine. Mai sunt și donații ale prietenilor apropiați, ale nașilor, sunt 42 de nași totuși la nuntă”, a declarat George Orbean, consilierul de imagine a lui George Simion, pentru jurnaliștii de la Fanatik.

Însă, din punct de vedere fiscal, lucrurile nu sunt atât de simple când vine vorba despre donații.

Acestea trebuie să fie stipulate într-un înscris autentic, altfel se lovesc de nulitate absolută.

Simion este deja pe „lista neagră” a Fiscului, din cauza amenzilor din timpul pandemiei

George Simion se judecă în aproximativ douăzeci de procese cu Jandarmeria și Poliția Română din cauza amenzilor primite în timpul pandemiei.

În plus, într-o instanță din Vrancea, deja s-a decis executarea sa silită din pricina acelorași contravenții, liderul AUR contestând hotărârea.

În ceea ce privește darul de nuntă, Simion a spus că acesta este „opțional”. Prin urmare, vom vedea dacă agenții fiscali vor impozita sumele de bani pe care le va primi cuplul de tineri însurăței.