Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR PLUS, și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei, acesta a afirmat că vrea ca Bucureștiul să „își schimbe fața” în timpul mandatului său. La depunerea dosarului de candidat, Dan a fost însoțit de Dan Barna (co-președintele USR PLUS) și premierul Ludovic Orban (liderul PNL).

Nicușor Dan a spus că vrea ca printr-o administrație inteligentă să facă din București „orașul de care să fim cu toții mândri”.

„Putem rezolva problema traficului: metrou de suprafață, reabilitare liniei de tramvai, semafoare inteligente. Putem rezolva poluarea. Facem noi spații verzi, nu ca actuala administrație, care prevede dispariția a 25 de hectare. Putem lua bani pentru termoficare, pentru infrastructura școlară. Putem face din București un oraș prietenos cu copiii. Putem face un centru regional în tehnologie, putem face din București un centru academic al sud estului Europei, putem face un oraș de care noi, bucureștenii, să fim mândri”, a spus Nicușor Dan.

Candidatul Nicușor Dan a ținut să le mulțumească celor care l-au susținut de-a lungul timpului și a vorbit despre cei cărora li se adresează campania sa, bucureștenilor  „care vor ca administrația să fie una de bun simț, vor ca administrația să fie una care lucrează pentru ei și nu vor ca administrația să fie una care îi minte și care își bate joc de banii pe care ei i-au muncit”.

Așa cum se întâmplă în orice campanie electorală, nu au lipsit și declarațiile privind contracandidații. Nicușor Dan a avut o reacție dură la adresa actualului primar al Capitalei, Gabriela Firea.

„Cum poți să vii să ceri un nou mandat când ai promis 20 de grădinițe și nu ai făcut niciuna? Cum poți să ceri un nou mandat când azi 1000 de blocuri nu au apă caldă, și dacă lucrările continuă în ritmul actual ar dura 400 de ani pentru ca rețeaua să fie monitorizată. Ai promis revoluție în trafic și în 4 ani nu ai modernizat o linie de tramvai, nu ai cumpărat un tramvai când aveai bani UE la dispoziție. Își închipuie primarul în funcție că vine să ceară un nou mandat și se bazează pe zecile de milioane pe care le-a dat în publicitate pentru a da o imagine falsă cum că aici ar fi bine”, a mai spus Dan.

Totodată, premierul Ludovic Orban a promis susținerea lui Nicușor Dan și după alegeri. „Declar limpede și clar. Nicușor Dan va avea întreg sprijinul guvernului pentru toate proiectele care sunt vitale pentru București”.

Citește și: Traian Băsescu: „Voi face peste 30% din opțiunile de vot”

#News