CCR

Premierul Ludovic Orban a declarat că ordonanța de urgență privind rectificare bugetară, adoptată vineri, îndeplinește toate condițiile legale. Mai mult, acesta a afirmat că va ataca la Curtea Constituțională din România (CCR) orice modificare a ordonanței, așa cum deja au amenințat social-democrații.

„PSD trăiește încă în anul 2016. Opiniile populației s-au schimbat radical. Lumea nu mai suporta toată gargara populistă a PSD. Atunci când iei decizii trebuie să ai în spate analize economice, prognoze, studii de impact. Trebuie să stabilești orice cheltuială publică în funcție de obiective. În ultimele luni, majoritatea PSD a adoptat măsuri pentru care nu există bani. Orice venit poate să crească doar când există o reală dezvoltare economică”, a declarat Orban, afirmând că va ataca „cu siguranță” la CCR eventuale modificări ale rectificării bugetare, conform Știri pe surse.

Punctul de pensie va fi majorat cu 14%, nu cu 40% așa cum era prevăzut în lege, însă premierul a explicat că acesta este nivelul maxim al creșterii, mai ales în contextul actual, medical și economic.

„Am luat o decizie grea. Creșterea punctului de pensie cu 14% și a pensiilor sociale a fost o decizie extrem de grea. A trebuit să calculăm, să analizăm, să facem evaluări. Este maximum posibil. Orice creștere mai mare se va întoarce împotriva României. Nu se poate susține o astfel de creștere. Sunt un om care îmi iubesc părinții, mi-am iubit bunicii, am fost tot timpul apropiat de cei care merită o pensie decentă. Pe de altă parte, am făcut maximum posibil. Totuși, am făcut o majorare mare. Cred că e cea mai mare creștere a punctul de pensie. Asta în condițiile în care am reușit să ținem inflația în frâu. Sunt convins că oricine are cât de cât o percepție asupra realității înțelege că această majorare este majorarea maximă pe care am putut să o facem, că va funcționa ca un stimulent pentru economie”, a mai spus premierul Orban.

Citește și: Marcel Ciolacu: „ O rectificare a răzbunării față de popor!”

#News