Florin Cîțu

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a arătat mult optimism în ceea ce privește majorarea punctului de pensie „cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii”. Declarația sa a fost făcută în cadrul conferinței de presă de joi seară, cu privire la rectificarea bugetară ce urmează să fie adoptată vineri. Valoare care îi va uimi pe pensionarii români nu a fost însă anunțată.

„Din primul moment am spus că vom crește pensiile în 2020. Da, le vom crește. Valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare creștere pe care o vom vedea în plus la punctul de pensie, vreodată. PSD niciodată nu a mărit pensiile cu această sumă. În acest context economic global dificil, am reușit să facem acest efort și să creștem pensiile cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii, care se pune în plus la punctul de pensie. Știm cât de importante sunt aceste sume pentru români. Îl provoc pe domnul Ciolacu să mai găsească o țară care să facă astfel de eforturi în plină criză economică. Ar trebui să veniți să vă cereți scuze pentru că i-ați mințit pe români”, a declarat ministrul Cîțu.

Reamintim că pe 3 august, ministrul Muncii Violeta Alexandru, a anunțat că pensiile vor creşte „cu siguranţă” de la 1 septembrie, fără a preciza însă şi procentul de majorare. Conform legii punctul de pensie ar trebui să crească cu 40%.

 În acest moment, punctul de pensie este de 1.265 de lei, fiind la același nivel cu cel din septembrie 2019.

Citește și: Violeta Alexandru: Pensiile vor crește de la 1 septembrie, dar nu se știe cu cât

HashTag News