foto twitter

Cu școala care ar trebui să înceapă peste o lună, cu recorduri la numărul de noi cazuri de infectări cu Covid-19 care pot da toate calculele peste cap, incertitudinile sunt încă „la ordinea zilei”. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru încearcă să vină cu lămuriri legate de modul în care va începe anul școlar, dar mai ales de cum vor trebui cei mai mici dintre elevi să facă față acestei „provocări”.

„Prezența măștilor și a dezinfectantul lui, chiar dacă ar fi distanța de 1 m, credeți că copiii vor păstra acea distanță de 1 m. Deci copiii sunt… Și atunci noi trebuie să adaptăm, suplimentând cu obligativitatea măști și dezinfectantului precum și observarea inclusiv în pauzele dintre ore, precum și în curtea școlii lor atunci acolo unde este aglomerație”, a declarat Nelu Tătaru la ieșirea din Ministerul Sănătății, potrivit b1.ro, citat de edupedu.

Trebuie respectate recomandările autorităților

Acesta a mai spus că abia în a doua jumătate a lunii august va putea da cifre exacte în ceea ce privește „scenariile” după care ar urma să înceapă cursurile școlare, subliniind, totodată, că este necesară respectarea, în continuare, a recomandărilor făcute de autorități.

„Școala nu începe acum, școala începe pe 14 septembrie. Trebuie să vedem evoluția de atunci. Noi avem scenarii care pot fi aplicate în funcție de evoluția de atunci, nu putem ști evoluția de atunci. O previziune în contextul în care toată lumea ar respecta regulile și ar trebui să avem o săptămână în care să stabilizăm”, a declarat ministrul Sănătății.

Citiți și: Nelu Tătaru: „Finalul acestui prim-plan pandemic nu se joacă doar în spitale”

HashTag News