Ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru este de părere că responsabilitatea în ceea ce privește reducerea numărului de cazuri de infecții cu noul coronavirus depinde de fiecare cetățean în parte. Totodată, acesta a precizat că încă nu a fost interpretat raportul Curții de Conturi.

„Încă nu este finalizată la noi la direcția de interpretare raportul Curții de Conturi. Am văzut că raportul includea tranzacții cu Unifarm. O să discut și cu Unifarm, dar și de acele achiziții care s-au făcut cu un anumit preț. Orice caz nou la terapie intensivă înseamnă și un pacient în stare gravă. Noi avem vreo 150 sunt pe ventilație. Nu trebuie să forțăm numărul. Finalul acestui prim-plan pandemic nu se joacă doar în spitale. El se tranșează în prespitale.

Noi vrem să trecem peste anumite momente, cum este și acesta. Dar în această vară n-avem cum… În condițiile în care vom păstra sub control am putea gestiona un număr cât mai mare de copii la școală, sub regulile aferente”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

„Lumea este mai interesată de Covid-19. Și lumea sună mai des la DSP. Este o perioadă în care începem să conștientizăm această boală. Noi vrem să facem call-centere în toată țara pentru a avea o comunicare cât mai eficientă cu populația”, a concluzionat ministrul Sănătății.

De la începutul epidemiei, în România au fost înregistrate 63.762 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus,30.585 pacienți au fost declarați vindecați, dar și 2.764 de decese. În ultimele 24 de ore au fost 1.215 cazuri noi, din 19.491 de teste efectuate.

Citește și: Florin Cîțu: „Votează pe bandă rulantă legi fără surse de finanţare doar pentru că pot”

HashTag News