Întrucât în spațiul public au apărut o serie de temeri legate de noile restricții impuse de la 1 august, premierul Ludovic Orban a ținut să-i liniștească pe patronii de localuri, declarând că nu se pune problema de o nouă închidere a restaurantelor și teraselor. Cu toate astea, dat fiind numărul crescut de infectări zilnice, programul unora dintre acestea se va scurta până la ora 23:00. Motivul principal îl reprezintă riscul crescut de aglomerație după orele menționate.

„Nu se închide nimic. După ora 23:00, anumite activități unde, de regulă, după ora 23:00 există riscul transmiterii virusului, vor fi închise”, a spus premierul Orban.

Cu toate că încă nu se știu detalii, premierul a mai spus că se ia în calcul varianta aplicării acestor noi norme la nivel național. O decizie în acest sens va fi comunicată atunci când instituțiile responsabile se vor pune de acord.

„Analizăm dacă o aplicăm la nivelul întregii țări sau dacă o aplicăm la mare, la București, în județe unde există un nivel de răspândire mai larg”, a mai spus premierul Ludovic Orban.

Până la noi dispoziții, noile reguli vor fi instituite local, acolo unde situația o cere, mai pe larg, acolo unde există deja focare ori posibilitatea ca acestea să apară. Două dintre aceste exemple sunt orașele Galați și Brăila.

Primarul Brăilei, în dezacord cu premierul Orban

„Cea mai mare aglomeraţie din Brăila este la mare, acolo sunt probleme adevărate. Se încing hore pe litoral şi noi ne uităm la faleza Dunării. Prostii. Nu cred că este atât de periculos atunci când te plimbi de mână cu soţia, cu prietena, cu copilul pe faleză. Bine că a redus şi programul la păcănele în loc să le oprească. Acolo este pericol, nu pe faleza Dunării”, a declarat primarul oraşului Brăila, Marian Dragomir (PSD).

Citește și: Masca de protecție, obligatorie în anumite spații publice din București

#News