Călin Popescu Tăriceanu

În urma publicării raportului Curții de Conturi, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu întreabă unde s-au dus cele 100 de miliarde pe care ministrul de Finanțe Florin Cîțu le-a împrumutat. Conform acestui raport, până pe 30 iunie, cheltuielile realizate de la bugetul de stat, bugetele locale și cel al asigurărilor de șomaj s-a ridicat la suma de 5 miliarde.

„Dacă statul a cheltuit doar 5 miliarde de lei cu pandemia, unde s-au dus restul până la cele peste 100 de miliarde de lei împrumutate de dl Cîţu? Înţeleg că aproape 60 de miliarde de lei i-aţi folosit pentru a acoperi deficitul bugetar. Dar mai rămân aproape 40 de miliarde de lei de care nu ştie nimeni în ce buzunare au ajuns! Pensiile nu le măriţi, în economie nu i-aţi băgat. Atunci ce aţi făcut cu ei? I-aţi pus deoparte pentru campania electorală?”, a scris Călin Popescu Tăriceanu marţi pe Facebook.

„Cheltuielile realizate pentru combaterea pandemiei, până la 30 iunie 2020, de la bugetul de stat, bugetele locale şi bugetul asigurărilor de şomaj se ridică la 5 miliarde de lei, arată raportul special privind gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgenţă al Curţii de Conturi înaintat Parlamentului” se arată în comunicatul Curții de Conturi.

Citește și: Cu Tăriceanu cap de listă, ALDE își anunță candidații de sector

HashTag News