Florin Cîțu

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu a precizat, într-o postare pe Facebook, faptul că deficitul bugetar al României este afectat de criza economică determinată de criza medicală de la nivel mondial.

„În 2020, jumătate din deficitul bugetar reprezintă costul crizei economice. Să fie mai clar pentru toată lumea, jumătate. Iar acest cost are două componente, o creştere a cheltuielilor bugetare neprevăzute (cheltuieli cu sănătatea, asistenţă socială, etc) şi o reducere semnificativă a veniturilor bugetare faţă de estimarea iniţială. Aceasta este realitatea pe care socialiştii din Parlamentul României, împreună cu lacheii din jurul lor, vor să o ascundă românilor. Şi plătesc bani grei pentru asta. Nu se opresc aici şi nici nu se mai ascund. Vor să distrugă România şi nu-i mai interesează nimic. Votează pe bandă rulantă legi fără surse de finanţare doar pentru că pot”, a scris marţi, pe Facebook, Florin Cîţu.

Acesta a mai spus că adevăratul plan al „stângii politice” este câștigarea alegerilor, fără a avea vreun plan de guvernare.

„P.S. No Comment «Vreau să vă reamintesc că, în 2004, Guvernul de stânga negocia la sânge cu sindicatele din educaţie o creştere de o cifră. Acum, solicită 50%, deşi ştiu bine că această solicitare ar aduce criza economică mondială în România. Stânga are un plan foarte clar de câştigare a alegerilor, dar nu are niciun plan de guvernare a României», Călin Popescu Tăriceanu, toamna 2008”, a mai scris ministrul Finanţelor.

Citește și: Alocațiile copiilor, la un pas de dublare

HashTag News