Alexandru Rafila consideră UNTOLD-ul vinovat de valul 4

Medicul îl trimite pe Boc la testare prin diverse locuri publice

Medicul Alexandru Rafila este de părere că organizarea festivalului UNTOLD, de acum două săptămâni și jumătate, a făcut ca numărul de cazuri de infectare să crească și practic, România să intre „din plin” în valul 4 al pandemiei, ajungând săptămâna aceasta la un număr record, de peste 11.000 de cazuri.

„Clujul este pe locul doi. Acum nu ştiu, poate că domnul primar Emil Boc îşi ia rucsacul, aşa cum mi-a recomandat mie, şi merge să testeze prin diverse locuri publice, lumea. Se vede, dacă vă uitaţi la nivelul judeţului Cluj, că nu numai Cluj-Napoca e afectat şi multe alte localităţi sunt foarte afectate. Şi încă un lucru: foarte multe persoane din alte oraşe, din Bucureşti, Timişoara, unde sunt incidenţe mari, au fost la acest festival, iar acum ne găsim în perioada în care rezultatele acestor concentrări mari de persoane au generat o creştere a transmiterii”, a spus profesorul Alexandru Rafila miercuri seara, în direct la România TV.

De altfel, chiar și trecut au fost discuții în contradictoriu între senatorul PSD, Alexandru Rafila și primarului municipiului Cluj-Napoca pe tema incidenței cazurilor Covid, când Emil Boc i-a transmis fostului reprezentant al OMS „să-și vadă de treaba lui. De grija noastră să nu moară și mai bine ar fi să-și ia rucsacul în spate și să meargă să vaccineze oameni prin țară. Ar trebui să susțină vaccinarea, așa cum i-ar sta bine unui reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății. Să lase vorbele și mai mult să facă, că de vorbe sunt sătui toți”, potrivit presei locale. În aceeași perioadă cu UNTOLD, la București avea loc festivalul SAGA.

Un aspect important pe care Boc l-a adus în atenția publică de multe ori, în privința numărului mai mare de cazuri comparativ cu alte județe/municipii, are legătură cu faptul că în Cluj se testează mai mult decât în alte părți ale României, de la începutul pandemiei fiind efectuate 702.664 teste, din care pozitivate sunt 63.958.

În acest moment, municipiul Cluj-Napoca este în a doua zi cu incidența de peste 6 la mia de locuitori, mai exact de 6,37, în creștere de la 6,03, în timp ce Bucureștiul a ajuns la 6,64 la mia de locuitori, iar Timișoara a trecut de 8 cazuri la mia de locuitori.

Citește și: Cu toate că s-a vaccinat, Bittman continuă războiul antivaccinist