Sute de kilograme de obiecte pirotehnice confiscate în județul Argeș

Majoritatea articolelor erau vândute online

Aproximativ 350 de kilograme de artificii, petarde și alte articole pirotehnice au fost confiscate în urma unor percheziţii efectuate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş. Tinerii, din Pitești și Micești, la care au fost găsite produsele, le vindeau online, potrivit digi24.ro.

Descinderile au avut loc în cadrul a două dosare penale privind săvârşirea infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.

 „Astfel, în baza autorizării de către instanţa competentă, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale Argeş şi al specialiştilor criminalişti, au fost efectuate două percheziţii pe raza municipiului Piteşti şi a comunei Miceşti, la locuinţele a doi tineri de 18 ani, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor ce fac obiectul cercetărilor.

Cei în cauză ar fi oferit spre vânzare, în mediul online, articole pirotehnice, inclusiv din categorii supuse autorizării, fără să aibă calitatea necesară”, a comunicat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

Conform IPJ Argeş, în locuinţa din comuna Miceşti au fost descoperite articole pirotehnice din categoriile P1, F1, F2 şi F4 (respectiv baterii de artificii şi petarde) în cantitate totală de aproximativ 250 de kilograme.

De asemenea, în locuinţa din municipiul Piteşti au fost găsite aproximativ 100 de kilograme de articole pirotehnice din aceleaşi categorii. „De asemenea, la domiciliul tânărului din Miceşti, a fost identificat un exemplar de vânat din specia căprior, ţinut în captivitate. Acesta a fost predat reprezentanţilor AJVPS Argeş în vederea evaluării stării de sănătate şi eliberării ulterioare în mediul natural, urmând ca faţă de tânărul în cauză să fie dispuse măsuri de sancţionare contravenţională”, se mai menţionează în comunicatul IPJ Argeş. Dotări noi de 2,2 milioane de euro la Poliţia de Frontieră