Avertizări meteo de viscol puternic și ninsori abundente pentru toată țara

Prima avertizare meteo va fi în vigoare de joi, de la ora 22.00, până vineri, la ora 12.00

Viscol
Viscol sursa foto pixabay

Toată țara va fi sub avertizare de viscol puternic, în weekend. La altitudini de peste 1500 de metri vor predomina viscolul și ninsorile, au transmis meteorologii, care au emis joi atenționări cod galben și portocaliu. Prima avertizare meteo va fi în vigoare de joi, de la ora 22.00, până vineri, la ora 12.00, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit ANM, în cea mai mare parte a Crișanei și nord-vestul Transilvaniei se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de 55…60 km/h.

În Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în Carpații Orientali va fi viscol și vizibilitate scăzută. Vor fi rafale de 80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, de peste 90…100 km/h. A doua avertizare cod galben vizează intensificări ale vântului în toată țara, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania și va fi în vigoare de vineri, ora 12.00 până duminică, ora 10.00.

Începând de vineri și până duminică, vântul va avea intensificări în toată țara.

La munte vor fi rafale de 90…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei și local în Dobrogea, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h.

La munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (25…30 l/mp și peste 40… 50 l/mp în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. Din noaptea de vineri spre sâmbătă în Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă. Alerta cod portocaliu va fi în vigoare de vineri, ora 18.00, până duminică, ora 10.00 și anunță viscol puternic la munte. Sute de kilograme de obiecte pirotehnice confiscate în județul Argeș