După ce miercuri, 14 octombrie, a fost depus un proiect de modificare a Legii 544/2001, cu privire la liberul acces la informațiile publice, accesul fiind îngrădit prin impunerea unor taxe, vineri, toți semnatarii și-au retras „susținerea”.

„Am depus azi o solicitare în scris de retragere a semnăturii de pe un proiect de lege inițiat de o colegă deputat, care viza reglementări în cazul Legii 544, privind liberul acces la informații de interes public. Am primit semnale de la oameni de bună credință, că în forma propusă de inițiator poate naște interpretări abuzive, și din acest motiv nu am dorit să las nici un fel de interpretare”, a afirmat Florin Roman.

Cine va (mai) vota proiectul

Rămas „orfan”, ne întrebăm cine va mai vota acest proiect. „Ca fost jurnalist sunt un adept al liberului acces la informații de interes public. Cât despre partea politică, înțeleg că orice dezbatere în perioada campaniei electorale, nu este posibilă, totul fiind țintit pe atacuri, fără legatură cu subiectul”, conchide liderul deputaților PNL, acesta precizând că liberalii nu vor vota acest proiect.

„Nu e o prioritate pentru PSD această lege”, au afirmat reprezentanții social democraților.

Deputații PSD Eliza-Mădălina Ștefănescu Peta, Vlad Bontea, Claudiu-Augustin Ilișanu, George-Gabriel Vișan și deputatul PNL Florin Roman, au depus o initiativă legislativă la Senat miercuri, 14 octombrie, care prevede modificarea Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

Citește și: Orban, despre intrarea lui Rafila în politică. „O decizie greșită”

#News