Rareș Bogdan a anunțat pe Facebook că ne va lovi un val de ajutoare în bani. Dacă e să mă întrebi pe mine, e târziu, mult prea târziu. Probabil nu și pentru clasa politică: am mai vorbit despre arca lui Noe și locurile rezervate. Ne-au vândut de tot.

Statele lovite de pandemia de coronavirus vor primi un ajutor economic de 37 de miliarde de euro. Din această sumă, România va beneficia de un ajutor de 3,1 miliarde de euro.

Prețurile nu se plafonează, pensiile speciale vor rămâne la fel de speciale și, cel mai probabil, o parte din acești 3,1 va ajunge în niște buzunare. Sau în niște saci cu semnul euro pe ei. Probabil. Adică, pentru omul de rând, nu e vreo veste minunată. Mi-e groază că vom beneficia de banii ăștia când va fi prea târziu. Mulți dintre noi și-au pierdut locul de muncă, băncile lucrează în propriul avantaj, politicienii se laudă pe Facebook. Sau demisionează și ridică din urmeri.

”România va putea beneficia de 3,1 miliarde de euro, după ce astazi am dat votul in Parlamentul European si s-a aprobat ajutorul economic de 37 de miliarde de euro pentru țările UE afectate de COVID-19.

Membrii Parlamentului European, inclusiv Delegatia PPE Romania, cei 14 euro-parlamentari, PNL-10, PMP-2 si UDMR-2 am dat joi seară votul final privind aprobarea pachetului de ajutor economic de 37 de miliarde de euro propus de Comisia Europeană pentru sprijinirea statelor membre în contextul consecințelor economice provocate de pandemia cu noul coronavirus. Într-o ședință desfasurata OnLine in premiera pentru Parlamentul European”.

În spitale se moare, medicii devin pacienți, iar pacienții devin motiv de condoleanțe.

Mă gândesc că nici la valul de înmormântări care ne așteaptă, nu biserica va fi cea impozitată, și nici politicianul nu va fi cel afectat. Iar cei care mai rămân dintre noi, vor rămâne mult prea puțini și mult prea furați.

Citește și: Firea face echipă cu Streinu-Cercel pentru depistarea COVID-19. Când începe testarea

#News