Victor Costache
Victor Costache

Victor Costache și-a dat demisia din funcția de ministru al Sănătății, a părăsit barca și încearcă să înoate către mal. Incompetență, incapacitate, teamă. Când știi din start că te depășește, alegi să stai în banca ta. Sau, în cazul de față, în cabinetul tău, cu bisturiul în mână. Că așa se întâmplă când amesteci medicina cu prea multă politică.

Costache a sărit din barcă, nu și medicii, asistentele, infirmierii. Poate a lăsat în urmă un spital ceva mai gol, dar pe mine, personal, frustrarea celor lăsați în urmă mă ambiționează. Și revolta lor mă liniștește. Costache nu e un exemplu de urmat, e un exemplu de arătat. Cu degetul. Da, în public. Și pentru că nu mai avem public, iar realul a devenit virtual, e un exemplu de arătat cu degetul pe Facebook:

”RUȘINE SĂ VĂ FIE!!!

Păi noi, cei din prima linie, noi ne-am dat demisia, domnule Costache?!!!!

Suntem 53 de mii de medici, plus alte câteva sute de mii de asistenți și personal auxiliar, care s-au trezit pe front cu mâinile goale și fără scuturi. Avem echipament de protectie numărat, spre zero și n-am dat bir cu fugiții! Nu ne-am dus acasă, la căldurică, lângă familiile noastre, decât la finalul programului de lucru. Și cum?!!! Posibil infectați, punând astfel în pericol viețile celor dragi.

…și cu toate astea n-am abandonat, domnule Costache!!! Ne-am odihnit (atât cât am putut, în astfel de condiții de stres) ne-am șters lacrimile, și ne-am întors la datorie.

Ce-ar face, domnule fost ministru, țara noastră, dulcea Românie, dacă și noi am renunța ????!!!!!

Și nu suntem puțini!

Și nu abandonăm!

Și mergem înainte!

La luptă, cu mâinile goale și cu Dumnezeu alături!

RUȘINE SĂ VĂ FIE!!!!”

Nu cred că îi este. E mai ușor să dai bir cu fugiții. Așa se întâmplă când nu îți vezi de treaba ta și când lăcomia duce la compromis politic.

Un proverb mai puțin cunoscut spune că  ”de la masa boierească scapi cu fuga pe fereastră”. Doar că, în cazul de față, cei ce au rămas la ”masă” nu sunt boieri. Ci carne de tun.

Citește și: Florentina Golea, despre medicii din România: eroi sau carne de tun?

#News