Călin Popescu Tăriceanu stă acasă

Călin Popescu Tăriceanu, cel mai responsabil cetățean vârstnic al țării

Exact ca-n cazul lui Ion Cristoiu, și Tăriceanu intră în categoria oamenilor de peste 65 ani, obligați prin lege să rămână acasă. Spre deosebire de Cristoiu însă, Tăriceanu ar avea voie să părăsească locuința, având în vedere că e șeful unuia dintre partidele alea importante ale țării. Ca să nu vă mai povestesc despre faptul că fără dumnealui lumea asta nu se va mai învârti la fel. Ce pierdere! Însă spre deosebire de celălalt pensionar, Tăriceanu nu se plânge că stă acasă și nici nu se simte discriminat „rasial” de către fasciștii cei răi.

Ba chiar recomandă lucrul acesta, adicătelea statul acasă, întrucât e spre binele lui și spre binele nostru. Aici, n-am ce comenta, tot respectul pentru această decizie de bun simț, nene Tări! Nu-i ca și cum n-ai Facebook caz în care te mănâncă degetele ca să te mai iei de cineva.

Mesajul lui Tăriceanu pentru națiune:

”Stau în casă pentru că este modul cel mai eficient în care ne putem proteja, pe noi și cei dragi, de îmbolnăvire!

Printre mulțimea de știri sumbre care parcă nu se mai opresc, a ieșit ieri o rază de soare: un colectiv de cercetători din Timișoara noastră face progrese în cercetarea pentru un vaccin contra coronavirusului. Ei se alătură altor zeci de mii de cercetători din toată lumea care lucrează la identificarea acestui vaccin salvator. Informațiile publice spun că deja se testează pe oameni. Lumea medicală este optimistă că într-un timp rezonabil un vaccin va apărea pe piață. Dată fiind situația excepțională creată la nivel mondial de pandemia de coronavirus este puțin probabil că cei care vor descoperi vaccinul îl vor ține secret sau îl vor vinde la suprapreț. Eu cred că solidaritatea va funcționa de această dată și toate țările se vor alia împotriva acestui inamic nevăzut. Cel mai probabil Organizația Mondială a Sănătății va publica formula și modul de utilizare, fiecare țară având atunci opțiunea fie de a aștepta până când unitățile de producție din alte țări îi vor furniza acest vaccin, fie să încerce să și-l producă singure.

În situații de criză trebuie să fii capabil să anticipezi, să fii creativ și capabil să iei decizii rapide, calități care lipsesc în totalitate guvernului Orban. Așa îmi explic de ce a așteptat 7 zile de la primul meu apel de a lua măsura izolării obligatorii sau refuzul de a implementa o aplicație software românească care permite supravegherea celor în carantină și refacerea traseului celor infectați, inclusiv cu identificarea celor care au intrat în contact cu ei.

Trag semnalul în legătură cu Institutul Cantacuzino pentru a nu repeta greșelile de până acum și pentru a fi siguri că Institutul Cantacuzino are capacitatea să-l producă rapid și în doze care să ajungă pentru toți sau chiar să ne putem ajuta și vecinii.

De asta cred că e nevoie ca Guvernul să ia ACUM toate măsurile, astfel încât specialiștii de la “Cantacuzino” să poată produce MÂINE viitorul vaccin. Ceea ce s-a întâmplat cu medicii și personalul medical care au fost trimiși în linia întâi fără materiale de protecție nu mai trebuie să se întâmple. La niciun spital. Pentru că atunci când vaccinul va apărea, fiecare minut va fi important, pentru că va putea salva viața unuia dintre noi.

Dacă guvernanții nu știu sau nu pot să o facă, Parlamentul va trebui să preia inițiativa și să voteze o lege care să dea Institutului “Cantacuzino” fondurile necesare pentru a se pregăti pentru producerea, pe scară largă, a unui vaccin anticoronavirus, după ce cercetările mondiale vor fi încheiate. Și mă gândesc că aceste fonduri trebuie să fie suficiente, inclusiv pentru completarea resursei umane cu personal suplimentar, oameni noi sau din rândul celor pensionați deja.

Și între timp: STAȚI ÎN CASE! Stați departe de virus și dați timp cercetătorilor să producă vaccinul sau medicamentația de care avem nevoie în lupta cu coronavirusul! O creștere rapidă a numărului de îmbolnăviri pune sistemul medical românesc în mare dificultate.”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Citește și: Șerban Nicolae ne predă lecții de istorie

#News