Ziua în care chiloții au început să tremure

Probabil că Marcel Ciolacu ar vota „Fără Penali în Funcții Publice”. Acum are toate motivele să o facă!

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea - Foto: Iulia Kelt

Dacă în mai 2019, contestatarii lui Liviu Dragnea (adicătelea o bună parte din țară) strigau „Regele a murit!”, la numai 2 ani și 2 luni de la încarcerarea acestuia e cazul să se strige „Trăiască regele!”. Același „rege”, același „stăpân”. Cel care se chinuie acum să-și recapete gloria de odinioară. Și nu puțini sunt cei care se tem, în acest moment, că lui Dragnea îi va reuși schema, abil și „vulpoi”, cum îl știm.

În mod cert, recăpătarea gloriei va dura, întrucât fostul lider PSD nu are voie să mai fie șef până prin 2024, adică anul ăla în care vor fi organizate toate alegerile posibile, la noi în țară. Până atunci, Dragnea are timp suficient să-și adune vorbele și acoliții și să găsească soluția perfectă pentru a reveni în lumina reflectoarelor, alături de oameni loiali sau unși preventiv, obligați să fie loiali.

Ziua în care chiloții au început să tremure de frica lui Dragnea a fost cea de ieri

Dragnea a ieșit, a cuvântat în stilul caracteristic (naționalisto-patriotard), de-ai putea să juri că vrea să le tragă preșul de sub picioare liderilor AUR, și a băgat spaima-n partidele aflate acum la guvernare, chit că nimeni nu vrea să recunoască asta.

Și-aici remarc un fenomen interesant. Sunetul tremuriciului de chiloți s-a putut auzi atât din tabăra aflată la guvernare, cât și din tabăra social democrată. Ba chiar, aș avea curajul să zic că actuala conducere PSD are ceva mai multe motive să se teamă de eliberarea lui Dragnea, decât partea dreaptă a politicii. E binecunoscut faptul că fostului lider PSD îi plac răzbunările și că în plus, încă deține cheile multor seifuri pline cu secrete. PSD-ul l-a trădat, așadar bănuiesc că PSD-ul va plăti pentru asta.

Marcel Ciolacu declara ieri, aproape spășit, că nu va comenta declarațiile „domniei sale”. „Este o persoană privată și are tot dreptul să își exprime opinii personale”, adăuga actualul lider PSD, cel care, în trecut, se plimba în aceeași bărcuță cu cel pe care l-a înlocuit – și la propriu… dar și la figurat.

Hei, USR PLUS, ne grăbim și noi cu proiectul ăla de lege cu care v-ați făcut campanie electorală sau doar glumeați și voi? Nu de alta, însă ăsta ar fi un moment bun pentru „Fără Penali în Funcții Publice”. Garantat că-l va vota inclusiv Marcel Ciolacu, de data aceasta.

Citește și editorialul: Liviu Dragnea, protagonist în remake-ul românesc al serialului „OZ – Închisoare Federală”