Administrația gălățeană face valuri

N-avem aquapark, dar avem prețuri de intrare

Foto: Primăria Municipiului Galați

Demult, tare demult, în Galați exista o plajă, pe numele ei „Valuri”. Plajă comunistă, cu două bazine pentru adulți și unul mic, pentru pitici. Not bad, not good, not terrible, cum ar zice americanul. Așa cum era ea, plaja Valuri reușea să-i distreze pe gălățenii toropiți de căldura verii.

Imediat după Revoluție, plaja a început să se degradeze, până când a devenit un adevărat pericol public și sanitar, astfel că singura soluție a fost ca aceasta să fie închisă. Așadar, orașul de la Dunăre s-a trezit brusc în situația în care să nu aibă unde să se bălăcească. Ironic, nu? Ironic, neironic, purul adevăr!

Administrațiile locale au promis, la fiecare campanie electorală, că vor rezolva problema și că vor transforma ruina de la Turnul de Televiziune în cea mai șmecheră, bengoasă și „de caterincă” plajă din univers. Bine, recunosc, limbajul n-a fost tocmai ăsta, însă undeva, dincolo de cuvintele pompoase, cam ăsta era sentimentul. Gargară ieftină menită să-i impresioneze pe gălățenii ceva mai ușurei la minte.

În 2016, noul primar ales al Galațiului, tinerelul social democrat, Ionuț Pucheanu, îi bălăcea, la rândul lui, pe gălățeni, spunându-le c-o să le construiască cea mai cea plajă din sud-estul… a ceva, cu tot cu aquapark. Gălățenii îl credeau, îl votau.

2021: Timpul trece, leafa merge (și nu-i mică deloc). Ionuț Pucheanu se află deja la al doilea mandat, obținut în urma betonificării orașului. Promisiunea a rămas în picioare: Galațiul va avea cel mai tare aquapark! Nimeni nu va fi ca noi! Vor veni ăia din Bahamas în vizită, se vor întoarce la ei în sat și vor spune: închideți tot, ne-a luat Galațiul fața!

Termenul de finalizare, amânat „fără număr” și-o plajă de la „Valuri” pe care Galațiul încă o așteaptă

Și-apoi, parol că nu m-ar deranja așteptarea dacă aș avea garanția că la final, când voi împlini 84 ani, voi putea să mă bucur de-o bălăceală pe cinste, în plaja OZN de la Valuri. Dacă mă țin de sport, cel mai probabil că încă am să mă pot da, chiar și la vârsta aia, pe tobogan.

Cum știe gălățeanul că plaja va deveni, cândva, în viitor, realitate? Primăria a stabilit deja tarifele! Da, ați citit bine! Cu toate că mult lăudatul viitor aquapark e departe de a fi finalizat, Primăria Galați, prin Gospodărire Urbană, compania care a preluat administrarea locației, a stabilit cât ne va costa ca să punem piciorușul gol în aquapark.

Încă se construiește.

Bine, măcar, că știm cât e intrarea! Până la inaugurare avem tot timpul din lume să strângem bani!

Citește și editorialul: Puya cere societății să-i accepte faptul că el nu-i poate accepta pe alții