Diana Șoșoacă se implică în campania PSD la alegerile parțiale

„În această acțiune a mea nu am ținut cont de o culoare politică anume”

Senatoarea Diana Șoșoacă, ex PAUR, pare tot mai apropiată de social democrați, deși în mai multe rânduri a spus că nu o interesează intrarea în această formațiune, mai mult, dând de înțeles că își va face propriul partid. Însă acest lucru nu a împiedicat-o recent să se implice în campania electorală pentru alegerile parțiale de la Filiași, unde l-a susținut public pe candidatul PSD, Marin Gheorghe, nimeni altul decât tatăl primarului ales în septembrie 2020, dar care a fost găsit incompatibil de către ANI (Agenția Națională de Integritate). Totodată, Șoșoacă menționează că acțiunea sa nu ascunde vreo intenție de aderare la PSD, ci este doar un act de prietenie.

„Eram in trecere prin Filiași, unde am petrecut un eveniment de familie și, cunoscand injustețea la care a fost supus fostul primar, Costeluș Gheorghe (amic de-al meu, dealtfel) am hotărât să îl ajut să o depășească aducând în locul său la primărie pe dl Marin Gheorghe, însuși tatăl lui Costeluș. În această acțiune a mea nu am ținut cont de o culoare politică anume, ci am incercat să repar această injustețe, lucru normal având în vedere ca la bază sunt un om al justiției”, a răspuns Șoșoacă, citată de România TV.

Diana Șoșoacă, mulțumiri din partea consilierilor locali

Unul dintre consilierii locali ai PSD, Ionuț Răzvan Enache a ținut să îi mulțumească senatoarei pentru prezența și susținerea acesteia. „Domnul Gheorghe Marin are soluții durabile și răspunsuri credibile la greutățile vieții de fiecare zi, la nevoile și așteptările noastre. Împreună pentru dezvoltarea orașului Filiași și a satelor aparținătoare!”, a scris reprezentantul PSD pe contul său de Facebook.

Costeluș Ilie Gheorghe a fost reales în fruntea orașului septembrie 2020, cu aproape 90% din voturile exprimate. Acesta a rămas fără mandat după ce Agenția Națională de Integritate l-a găsit incompatibil pentru că a deținut simultan funcțiile de viceprimar și membru în Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic „Dimitrie Filișanu”, în perioada 16 iulie 2012 – 27 septembrie 2013, potrivit Ziarului de Craiova.

Pe 27 iunie vor avea loc alegeri parțiale anticipate în 30 de localități din România. Se întâmplă asta pentru că unii edili au lăsat primăria pentru Parlament, alții au murit, iar alții au avut probleme cu legea, fiind declarați incompatibili sau condamnați.

Citește și: Șoșoacă „se gudură” pe lângă Ambasada Rusiei