Sindicaliștii CFR ies în stradă. Ce nemulțumiri au aceștia

Sindicaliștii CFR se declară nemulțumiți de lipsa investițiilor

Reprezentanții CFR au anunțat că vor protesta mâine, 17 februarie, în fața Guvernului. Protestul va avea loc între orele 12.30 și 13.30, anunță Mediafax. Protestul va fi unul simultan, în mai multe orașe din țară, în provincie protestându-se în fața prefecturilor. „Situația din industria feroviară este cu mult mai gravă decât vor să comunice public guvernanții. Mai mult decât atât, agravarea situației economice și lipsa unei asumări concrete în ceea ce privește luarea unor decizii pentru evitarea colapsului generalizat a industriei feroviare dovedesc că nu există nici la debutul acestui an un plan serios de revitalizare a activității la calea ferată”, se arată într-un comunicat al Blocului Național Sindical.

Reprezentanții CFR: „S-a ajuns la această decizie deoarece nimic nu s-a schimbat în ultimii ani”

Sindicaliștii CFR se declară nemulțumiți de lipsa investițiilor în tot ceea ce înseamnă infrastructură feroviară, acuzând că în ultimii ani nu s-a schimbat nimic. „An de an ceferiștilor li s-a promis că se va investi la calea ferată, că se vor asuma politici de restructurare modernă a activității și că totul va reintra în normal datorită reformelor care se vor face în urma unei analize strategice care să racordeze calea ferată din România la ecosistemul feroviar european”, sunt de părere sindicaliștii CFR.

Aceștia reamintesc că în 2021 în România încă avem parte de trenuri vechi de peste 40-50 de ani care circulă cu viteze de 43 de km pe oră in traficul de pasageri și 17 km pe oră în traficul de mărfuri, pe infrastructura feroviară inregistrându-se nu mai puțin de 500 de restricții de viteză.

Citește și: Logica CFR: Trenurile de sărbători vor circula fix după sărbători