Alexandru Rafila

Președintele Societății Român de de Microbiologie și reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila acuză autorităție că s-ar juca cu cifrele și afirmă că, atunci când se raportează, trebuie folosită aceeași bază de date.

„Institutul Național de Sănătate Publică a folosit niște date care se referă la populația rezidentă în București, date care sunt aceleași de când se face măsurătoarea de către Institut. Să nu ne închipuim că se foloseau alte date în fiecare zi. Aceleași date au fost folosită în mod curent și rezultatul pe care l-au comunicat colegii de la INSP erau în concordanță cu ceea ce s-a comunicat în mod evident și în perioada anterioară”, a precizat Președintele Societății Român de de Microbiologie și reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila,

Rafila: „Conform Eurostat suntem 19,4 milioane de locuitori”

„Trebuie să folosești întotdeauna aceeași bază de date când faci o raportare, nu să o modifici de la o zi la alta. Mai mult, și Centrul European al Bolilor, când raportează incidența cumulată pentru 14 zile, folosește tot populația rezidență, într-o anumită țară. Noi de exemplu, nu mai suntem 22,5 milioane de locuitori în România, ci conform Eurostat suntem 19,4 milioane de locuitori”, a mai spus Alexandru Rafila.

Cu toate astea, Raed Arafat este de altă părere, afirmând că nu există absolut nicio neconcordanță între cifre și calcule.

„Nu este o neconcordanță, ci mai repede la ce număr ne referim, noi am stabilit că ne referim la ce număr este mai aproape de realitate, numărul de 2. 196.000 la acest moment, care include oamenii din București, dar și persoanele care au viză de flotant”, a precizat el.

Citește și: Orban i-a certat pe angajații INSP pentru furnizarea informațiilor neconforme

#News