Liviu Dragnea

Consilierii județeni maramureșeni l-au lăsat pe Liviu Dragnea fără titlul de „Ambasador al turismului maramureașean”, acordat în 2017. Decizia a fost luată, în unanimitate, iar motivarea a fost că acordarea acestui titlu, chiar și onorific, a fost un „gest de obediență și servilism politic”, dar și dorința de a nu fi asociați cu un condamnat politic și „părinte” al OUG 13.

„Maramureșul duce, de 3 ani și jumătate, povara unui gest rușinos făcut, neinspirat, de președintele Consiliului Județean de la acea vreme. Actul nu a fost condamnat oficial, în plenul acestui for niciodată. Distincția de acordat lui Liviu Dragnea, ajuns condamnat politic, a fost un gest de obediență și servilism politic, în contradicție cu ceea ce ar trebui să însemne un astfel de titlu, chiar dacă este unul onorific.

Dorim să asociem pe mai departe imaginea Maramureșului cu cel care a fost părintele Ordonanței de Urgență nr. 13? Se simt maramureșenii reprezentați, ca imagine, de premierul din umbră și autorul moral al gazării manifestanților pașnici din august 2018 din Piața Revoluției? Alăturăm Maramureșului imaginea cercetatului penal pentru constituirea de grup infracțional organizat, intrat în atenția OLAF? Ne poate promova și susține interesele în turism individul încarcerat la Penitenciarul Rahova în urma unei condamnări penale definitive?

Avem datoria cu toții, în baza votului primit de la cetățeni, să acționăm cu bună credință în ceea ce privește reprezentarea Maramureșului și apărarea imaginii sale.

În baza acestui deziderat și în urma reacțiilor cetățenilor, vă solicităm să acceptați această declarație ca act univoc prin care noi, consilierii județeni, retragem azi lui Liviu Dragnea titlul onorific de oferit de Consiliul Județean Maramureș în data de 19 mai 2017, cu ocazia aniversării evenimentului Zilele Maramureșului”, potrivit comunicatului de presă a Consiliului Județean Maramureș.

Toți liderii de grup, reprezentanți ai partidelor politice constituite în cadrul Consiliului Județean Maramureș, inclusiv cei doi consilieri județeni neafiliați la niciun grup, și-au exprimat acordul cu privire la retragerea formală a titlului onorific acordat lui Liviu Dragnea.

Citește și: Liviu Dragnea, învins. PSD merge mai departe, deocamdată

#News