Ciolacu și PSD nu o lasă pe Renate „din brațe”

„Dacă vor forţa schimbarea doamnei Renate Weber, o să atacăm hotărârea la Curtea Constituţională”, a anunțat Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a spus marți seara că partidul va ataca la CCR o eventuală hotărâre de suspendare a Avocatului Poporului, dar a anunțat că va sesiza și instituțiile europene.

„Renate Weber e o instituţie din instituțiile statului de drept, Avocatul Poporului, CCR. Cum te apuci să ataci? Este pe mandat. De ce vii pe un anumit mandat şi ataci? Categoric, dacă vor forţa schimbarea doamnei Renate Weber, o să atacăm hotărârea la Curtea Constituţională. Şi categoric, în primul rând mă voi adresa familiei socialiştilor europeni şi nu numai pentru acest atac, până la urmă, la statul de drept. Nu ai justificările necesare să vii cu aşa ceva. Poate am uitat acele ordonanţe date noaptea, fără să ţii seama de drepturile şi libertăţile românilor, încălcând Constituţia”, a declarat Marcel Ciolacu, la TVR1.

Iohannis a depășit „linia roșie”

Liderul PSD consderă că este inacceptabil ceea ce a făcut președintele Iohannis, în special în campania electorală, când și-a arătat „pe față” susținerea pentru liberali.

„Nu ai voie, indiferent că e stare de război, că este pandemie, să creezi un asemenea precedent cum a creat preşedintele Iohannis susţinând un partid politic. A depăşit o linie roşie. Renate Weber a venit şi a spus – înţeleg că este pandemie, dar nu depăşiţi linia roşie de încălcare a drepturilor şi libertăţilor”, a mai menționat Ciolacu.

Raportul, în două săptămâni

Marcel Ciolacu susține că rolul Avocatului Poporului este foarte important și că PNL „joacă tot în logica electorală”. „Este foarte important Avocatul Poporului în această zonă, iar doamna Renate Weber a ieşit şi a atacat toate deciziile, ordonanţele. Presupun că au făcut nişte sondaje de opinie şi au văzut ce personalitate sau ce instituţie să atace şi le-a reieşit din cifre că cea mai vulnerabilă ar fi doamna Renate Weber. Ei joacă în continuare tot în logica electorală, nu au nicio treabă cu guvernarea”, a mai spus Ciolacu.

Comisiile juridice din Camera Deputaților și Senat au termen de două săptămâni pentru a întocmi raportul privind revocarea actualului Avocat al Poporului, Renate Weber, a anunțat marți președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Citește și: Revocarea Renatei Weber, pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite