Sursa TechGH24

Platforma de mesagerie Signal a transmis că se confruntă cu probleme tehnice din cauza numărului foarte mare de noi utilizatori, potrivit BBC. Compania a înregistrat o creștere uriasă a cererii de când  WhatsApp a anunțat noile condiții de confidențialitate ce urmau să intre în vigoare din 8 februarie.

Pe Twitter, Signal a menționat faptul că a adăugat servere „într-un ritm record” pentru a face față cererii, totodată și că lucrează la restaurarea acestuit serviciu.

De altfel, atât Signal, cât și Telegram, o altă aplicație gratuită de mesagerie criptată, au fost asaltate ca urmare a nemulțumirilor utilizatorilor de WhatsApp, care la nivel mondial sunt estimați la aproximativ 2 miliarde de utilizatori.

WhatsApp și-a amânat termenul

După întregul haos în care milioane de utilizatori au optat spre celelalte două servicii de mesagerie online, WhatsApp a revenit asupra deciziei cu privire la noile condiții de utilizare.

„Actualizările recente nu schimbă acest lucru, ci conțin noi opțiuni pe care le veți avea la dispoziție pentru a comunica cu întreprinderile prin WhatsApp. În plus, actualizările oferă mai multă transparență în legătură cu modul în care colectăm și utilizăm datele. Deși în prezent nu toată lumea folosește WhatsApp pentru a cumpăra de la întreprinderi, suntem de părere că mult mai mulți utilizatori o vor face în viitor, așa că este important să fie conștienți de aceste servicii. Această actualizare nu ne extinde abilitatea de a transmite date către Facebook”, se arată pe blogul oficial.

WhatsApp a ţinut să îi asigure pe utilizatori că noua actualizare „nu întăreşte capacitatea noastră de a partaja datele personale cu Facebook”, ci are scopul de a ajuta companiile să comunice mai bine cu clienţii lor prin intermediul acestei platforme. Aplicaţia doreşte mai ales să permită companiilor de publicitate să îşi vândă produsele direct pe WhatsApp, aşa cum se întâmplă deja în India, cea mai mare piaţă a companiei californiene, cu 400 de milioane de utilizatori.

Citește și: YouTube, măsuri după evenimentele de la Washington

#News