YouTube, măsuri după evenimentele de la Washington

Suspendarea canalelor care publică materiale video ce susțin în mod fals posibilele fraude electorale

YouTube a anunţat, joi, că va suspenda orice canal care publică video-uri noi ce susţin în mod fals că au avut loc fraude pe scară largă în alegerile prezidenţiale americane, în loc să le dea doar un avertisment, cum era politica anterioară, în urma evenimentelor violente de la Capitoliu, transmite CNBC, potrivit news.ro.

„Din cauza evenimentelor tulburătoare care au avut loc ieri (miercuri n.r.) şi având în vedere că alegerile au fost certificate, începând de astăzi orice canal care postează video-uri noi care includ afirmaţii false, încălcând politicile noastre, vor primi o abatere”, a anunţat compania într-un comunicat.

Politica obişnuită a YouTube permite canalelor să primească un avertisment referitor la publicarea de conţinut fals, înainte de a primi o abatere.

Compania a eliminat un video postat miercuri de preşedintele Trump, care făcea afirmaţii false despre rezultatele alegerilor prezidenţiale din 2020, dar nu a publicat un comunicat oficial despre interzicerea canalului său sau a postărilor acestuia.

Facebook și Twitter i-au dat „block” lui Trump

YouTube nu a mers atât de departe ca alte companii de socializare, în blocarea contului preşedintelui Trump. Facebook a anunţat, joi, măsura fără precedent de blocare a contului lui Trump cel puţin până în ziua inaugurării lui Joe Biden ca preşedinte, pe 20 ianuarie. Twitter a blocat mai multe tweeturi ale preşedintelui care conţineau afirmaţii false şi a instituit un moratoriu de 12 ore pentru postările noi, până la ştergerea tweeturilor respective.

Demisie la Poliția Capitoliului

Şeful Poliţiei Capitolului SUA, Steven Sund, a demisionat pe fondul criticilor primite ca urmare a reacţiei pe care au avut-o subalternii săi în momentul în care un grup de suporteri violenți ai lui Donald Trump au atacat sediul Congresului, a transmis Digi 24.

De asemenea, preşedintele-ales, Joe Biden, a criticat răspunsul poliţiei Capitoliului, şi a spus că s-a folosit dublul standard între modul în care poliţia a reacţionat la suporterii lui Trump şi modul în care au fost trataţi participanţii la mişcarea Black Lives Matter în timpul verii.

În urma evenimentelor violente ale susținătorilor lui Trump patru persoane au decedat și au fost răniți 50 de ofițeri de poliție.

Citește și: Trump, „analfabet” și „bolnav”, în opinia președintelui iranian

#News