Joe Biden are de reparat „Casa Albă”

Președintele SUA își preia contul Twitter de la „zero”

Președintele ales al SUA, Joe Biden, ce urmează să fie învestit miercuri, va avea o misiune grea la Casa Albă. Joe Biden s-a angajat să semneze o serie de ordine executive încă din prima zi a preşedinţiei sale, în timp ce forţele de ordine se mobilizează în Statele Unite în vederea prevenirii oricăror incidente violente cu prilejul ceremoniei de învestire a preşedintelui american de miercuri, 20 ianuarie, informează AFP, citat de Agerpres.

În planul de „10 zile”, primele de la Casa Albă, Joe Binde și-a propus să acționeze rapid „pentru a restabili locul Americii în lume”, potrivit lui Ron Klain, viitorul șef de cabinet al președintelui. Printre aceste probleme se află schimbările climaterice, pandemia, criza economică, nedreptățile rasiale și sociale – care sunt „toate crize ce necesită acțiuni urgente”.

„Preşedintele ales Biden va acţiona nu doar pentru a repara cele mai grave daune ale administraţiei Trump, ci şi pentru a permite ţării să avanseze”, a comentat Klain, citând în special intenţia acestuia de a reduce SUA în acordul de la Paris privind schimbările climatice. Totodată, Biden va aborda diferit criza Covid, care a dus deja la peste 400 miii de decese, dar și la o criză economică majoră. Printre măsuri se află acordarea de alocaţii pentru familii, fonduri pentru redeschiderea şcolilor, bani pentru accelerarea realizării de teste şi vaccinării, lichidităţi pentru întreprinderile mici sau chiar mai mult ajutor alimentar: măsurile trebuie să răspundă situaţiei de urgenţă şi să împiedice ţara să continue să se scufunde în criză.

O altă măsură ce figurează printre cele „urgente” anunţate este cea de ridicare a interdicţiei de intrare în SUA pentru cetăţeni din mai multe ţări, în principal cu majoritare musulmană, promulgată la doar câteva zile după ce Donald Trump a preluat funcţia de preşedinte în ianuarie 2017.

„Valoarea” POTUS depinde de Biden

De altfel, Joe Biden nu va prelua și contul de Twitter a lui Donald Trump, ci va merge cu unul nou, @PresElectBiden, care va fi transformat în oficialul @POTUS (President of The United States), în ziua inaugurării.

La numai câteva ore de la „lansarea” contului, Biden are 400.000 de urmăritori. Puțin am spune față de cele 33 de milioane a lui POTUS!

Decizia Twitter de a nu transfera automat urmăritorii ar putea limita numărul de persoane pe care viitoarea administrație le va putea ajunge pe web. Echipa lui Biden nu este mulțumită de alegerea Twitter, potrivit cnet.com.

Dar din momentul trecerii la nou cont, numărul de urmăritori va depinde doar de acțiunile noii administrațiii de la Casa Albă.

Citește și: Joe Biden are planul de refacere al Statelor Unite ale Americii

#News